Υποσχέσεις περιφερειάρχη Πελοποννήσου για διευκόλυνση πρόσβασης σε ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

“Στα θέματα που αφορούν την ισότιμη κοινωνική αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία δεν χωρούν -και δεν υπάρχουν- πολιτικές ή κομματικές διαφορές”: Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου –ΠΟμΑμεΑ– στην Τρίπολη.

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι από τη Δευτέρα λειτουργεί στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ανελκυστήρας που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας στον όροφο του εν λόγω κτηρίου. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα κτήρια με υπηρεσίες της Περιφέρειας, η οποία δρομολογεί την απεμπλοκή της από μισθώματα ακατάλληλων κτηρίων, εξοικονομώντας περί τα 100.000 ευρώ ετησίως.

Τέλος, επισήμανε ότι μέσω του κοινωνικού ΕΣΠΑ γίνεται προγραμματισμός -σε συνεργασία με τους φορείς που εκπροσωπούν τα ΑμεΑ- προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με σκοπό τόσο να διευκολύνεται η προσβασιμότητα, όσο και να δημιουργηθούν συγκεκριμένες δομές όπου είναι απαραίτητο.

Στην εν λόγω εκδήλωση, παρευρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Προηγούμενο άρθρο

Θεραπεία λεμφώματος στο Παπανικολάου με Ανοσοθεραπεία

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: 242 νέα θύματα σε μια μέρα – Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar