Ζάκυνθος: Τα έργα “Open Mall” και πρόσβαση ΑμεΑ στα σχολεία βάζει μπροστά ο Δήμος

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Οι προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος Ζακύνθου σε μια σειρά από χρηματοδοτικά προγράμματα προχωρούν και μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη ήταν αυτή που αφορά την πρόταση για το Open Mall – Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, με την σχετική προκήρυξη που αφορά το πρώτο  υποέργο να δημοσιεύεται προχθές.

Μιλώντας ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Π. Λυκουργιώτης ανέφερε πως στο επόμενο 20ήμερο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού με σκοπό να έχουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα ανάδοχο.

«Μετά από κάποιες διορθώσεις στην αρχική μελέτη η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου μας έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του πρώτου υποέργου με προϋπολογισμό 960.000 ευρώ» ανέφερε  σημειώνοντας πως το έργο προβλέπει εργασίες και καθαιρέσεις πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα, εκσκαφές, πλακοστρώσεις με κυβόλιθο, τοποθέτηση κρασπέδων και φρεατίων, τοποθέτηση φωτισμού, καλωδιώσεων, πίλαρ και λοιπές ηλεκτρολογικές εργασίες, τσιμεντένια παγκάκια, κάδων απορριμμάτων και άλλες εργασίες.

«Η λογική του προγράμματος ήταν η αναβάθμιση της περιοχής αλλά και των προσόψεων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτό, ενώ προβλέπεται η διευκόλυνση της πρόσβασης των  πεζών» σημείωσε ο κ. Λυκουργιώτης.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως εξελίξεις αναμένονται και για τον σχεδιασμό στην οδό Ταβουλάρη, στη βάση μιας  πρότασης ανάπλασης του δρόμου  που ο Δήμος επρόκειτο να υποβάλει στο Πράσινο Ταμείο, αλλά μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει λόγω ενστάσεων που έθετε ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί πως την περασμένη Δευτέρα, σε κοινή συνάντηση που έγινε μεταξύ της δημοτικής αρχής, του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Παλαιάς Αγοράς  και του τοπικού συμβουλίου Πόλης υπήρξαν θετικά αποτελέσματα για την επαν-υποβολή της πρότασης, αφού γίνουν κάποιες τροποποιήσεις κυρίως σε σχέση με το πλάτος των πεζοδρομίων.

Τέλος, ο κ. Λυκουργιώτης ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση της ένταξης της πρότασης του Δήμου για την «κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες» στο πρόγραμμα Φιλόδημος. Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, πρόκειται για παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 207.000 ευρώ στα 61 σχολεία της Ζακύνθου. Ο κ. Λυκουργιώτης σχολίασε πως το έργο έρχεται σε συνέχεια ανάλογης πρότασης που έχει υποβάλει ο Δήμος για την πρόσβαση ΑμεΑ σε 4 παραλίες του νησιού και αυτό που αναμένεται εν προκειμένω είναι η έγκριση για να γίνει ο διαγωνισμός.

Πηγή: ermisnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πρόγραμμα «Ήφαιστος»: Δωρεάν μετακινήσεις για τα άτομα με κινητική αναπηρία στον Πειραιά

Επόμενο άρθρο

Αν νιώσετε αυτά τότε δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar