Ζήτησαν ράμπες, πάρκινγκ, ηχητικά φανάρια εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, υποσχέθηκε ο Απ. Καλογιάννης * «Καθαρό» από αυτοκίνητα χθες το κέντρο της Λάρισας

Η απρόσκοπτη κίνηση των ατόμων με αναπηρία στη Λάρισα, είναι ακόμη ζητούμενο. Προς την κατεύθυνση υλοποίησης έργων που θα αλλάξουν αυτήν την εικόνα κινείται η δημοτική αρχή, καθώς όπως δεσμεύτηκε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», στόχος είναι να ολοκληρωθεί η εκπόνηση της μελέτης βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ στην πόλη και να προχωρήσουν τα ανάλογα έργα.

«Η βιώσιμη κινητικότητα είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Τρέχουμε με «χίλια» για να προλάβουμε τις εξελίξεις και να διαμορφώσουμε τις προύποθέσεις γι’ αυτόν τον στόχο…», τόνισε ο κ. Καλογιάννης απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος που συμμετείχαν χθες στον πολιτιστικό περίπατο με αμαξίδια για ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», σημειώνοντας: «Υπολείπονται πολλά…θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό».
Απ την άλλη, τα μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας και του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ.Σ.Α.Π.) που συμμετείχαν στον περίπατο, κατέθεσαν τα αιτήματά τους στον δήμαρχο, τα οποία αφορούν στην κίνηση των ΑμεΑ στην πόλη και στην καλύτερη ποιότητα ζωής τους, όπως «ράμπες ΑμεΑ σε περισσότερα σημεία, περισσότερες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, ηχητικά συστήματα για τη διέλευση τυφλών στα φανάρια, αποχωρητήρια για ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους…κ.ά.».

Περίπατος στα μνημεία

Αφετηρία του πολιτιστικού περιπάτου, ήταν η πλατεία Αγαμ. Μπλάνα (απέναντι από το Ωδείο) και η διαδρομή περιλάμβανε στάσεις σε μνημεία της Λάρισας κατά μήκος της οδού Βενιζέλου για να καταλήξει στο Αρχαίο Θέατρο.
Την ξενάγηση στα μνημεία πραγματοποίησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια. Στη δράση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Γ. Σούλτης, Ντίνος Διαμάντος, Μιχ. Αναστασίου και Μάκης Γιαννακόπουλος, ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Περικλής Καμάρης, ο πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ.Σ.Α.Π.) κ. Θ. Πατσιούρας και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας κ. Στέφανος Πάικος.

«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, περιορίστηκε σε μικρότερη έκταση σε σχέση με πέρυσι, η «απαγορευμένη περιοχή» για την κίνηση αυτοκινήτων στο κέντρο της Λάρισας, στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».
Αλλωστε χθες Κυριακή, η κίνηση αυτοκινήτων στο κέντρο της Λάρισας ήταν υποτονική και οι περισσότεροι πολίτες προτίμησαν να απολαύσουν πεζοί ή με ποδήλατα τις βόλτες τους στο κέντρο της.


Να σημειωθεί ότι η αυλαία των εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» που οργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων κλείνει αύριο, με τη λήξη της έκθεσης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ποδηλάτων, μοτοσικλετών, πατινιών και αμαξιδίων, στην Κεντρική πλατεία.

Πηγή: eleftheria.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Βρήκαν το αδύναμο σημείο του; Σπουδαία ανακάλυψη που γεννά ελπίδες

Επόμενο άρθρο

Αυτό το αυτόνομο ταξί για ΑμεΑ κέρδισε βραβείο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar