Δ. Μιχαηλίδου: Περισσότερα παιδιά από ποτέ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ

«Ξεκινάμε τη φετινή σχολική χρονιά με περισσότερα παιδιά από ποτέ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ: 32% περισσότερα παιδιά από το 2019 και 14% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι ξεκινούν σήμερα στους σταθμούς, έχοντας στα χέρια τους ένα κουπόνι με υψηλότερη κατά 10% αξία» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για τα vouchers για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επιπλέον, όσον αφορά τα ΚΔΑΠΑμεΑ, η υφυπουργός τόνισε ότι «έχουμε καταφέρει να διπλασιάσουμε τους δικαιούχους, σε σχέση με το 2019, στηρίζοντας έμπρακτα την αναπηρία. Ενισχύουμε την προσχολική αγωγή, υποστηρίζουμε τις πιο ευάλωτες οικογένειες».

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, με την αύξηση του προϋπολογισμού από 270 εκατ. ευρώ (2019) στα 333 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2022-2023, δίνονται περισσότερα κουπόνια από ποτέ για όλο το πρόγραμμα, σε βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠΑμΕΑ.

Ειδικά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τη φετινή περίοδο 2022-2023 λαμβάνουν voucher 111.000 παιδιά. Υπενθυμίζεται ότι ο αντίστοιχος αριθμός των παιδιών που έλαβαν voucher το 2019 ανερχόταν σε 84.000 (αύξηση 32%), ενώ το 2021 ήταν 97.000 (αύξηση 14%).

Aντίστοιχα, στα ΚΔΑΠΑμεΑ voucher λαμβάνουν όλα τα παιδιά με αναπηρία, ανεξαρτήτως του εισοδήματος της οικογένειάς τους. Έτσι φέτος εντάσσονται 8.700 παιδιά, τη στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός για το 2019 ήταν 4.500, αύξηση που αγγίζει το 50%. Ταυτόχρονα, διατηρούνται οι ίδιοι δικαιούχοι με την προηγούμενη χρονιά στα ΚΔΑΠ, φτάνοντας τους 60.000.

Συνοπτικά, με το φετινό πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ επιτυγχάνονται, σύμφωνα με την υφυπουργό, τα εξής:
• Περισσότερα κουπόνια από ποτέ για όλο το πρόγραμμα: από τα 155.000 κουπόνια που δόθηκαν το 2019, φέτος δίνονται 180.000 (συνολική αύξηση πάνω από 16%).

• Αύξηση κατά 32% των κουπονιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε σχέση με το 2019.

• Αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών σε σχέση με το 2019.

Ενδεικτικά:
• Μια οικογένεια με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 33.000€ φέτος λαμβάνει voucher, ενώ το 2019 έπρεπε το εισόδημά της να είναι κάτω από 27.000€.

• Μια οικογένεια με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 36.000€ φέτος λαμβάνει voucher, ενώ το 2019 έπρεπε το εισόδημά της να είναι κάτω από 30.000€.

• Αυξημένη και η αξία του κουπονιού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κατά 10%.

• Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα και σε γυναίκες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα.

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε: «Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Mε όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με περισσότερους δικαιούχους από ποτέ. Κύριο μέλημά μας είναι να διασφαλίσουμε για όλα τα παιδιά πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική αγωγή. Γιατί για εμάς, η προσχολική αγωγή είναι ουσιαστικό όχημα για την ανάπτυξη και την εξέλιξη όλων των παιδιών. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ίσων ευκαιριών για όλες και όλους και συνεχίζουμε να ενισχύουμε όσες περισσότερες οικογένειες μπορούμε».

Πηγή: rodiaki.gr

dikaioma

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Π.Π. Πιννγ Πονγκ ΑμεΑ: Δυο μετάλλια ο Γιάννης Δημητρακόπουλος

Ακόμα ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, αυτό της Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης διεξήχθη το Σάββατο 27/4 και την Κυριακή 28/4 στο Στάδιο…

11 ώρες πριν

Ξυπνάτε με πιασμένη μέση; Πέντε κινήσεις που ανακουφίζουν πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι

Όσο μεγαλώνουμε, η ηλικία αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στο σώμα με ιδιαίτερη προτίμηση τη μέση. Αυτός είναι και ο λόγος που…

11 ώρες πριν

Υπουργικό συμβούλιο: Bonus στο Δημόσιο, επενδύσεις και ΑμεΑ στην ατζέντα

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους να δεσπόζει στην ατζέντα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο…

11 ώρες πριν

Έντερο: Ποια διατροφή είναι το καλύτερο «φάρμακο»;

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η διατροφή μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τη φαρμακευτική αγωγή για το ευερέθιστο έντερο. Σχεδόν…

3 ημέρες πριν

Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική…

3 ημέρες πριν

Δικτύωση ΚΔΗΦ-ΑμεΑ με το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ της Ν. Ιωνίας

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου…

3 ημέρες πριν