Η Google εμπλουτίζει τους Χάρτες, προσθέτοντας προσβάσιμους χώρους για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες

Η Google πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία στους Χάρτες της, εμπλουτίζοντάς τους με εκείνους τους χώρους που μπορούν να είναι προσβάσιμοι από ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που αφορά περίπου 130 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ονομάζεται «προσβάσιμα μέρη» (Accessible Places) και είναι ήδη διαθέσιμη στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι και σε άλλες χώρες. Όταν ενεργοποιηθεί η παραπάνω λειτουργία, εμφανίζεται ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου σε κάθε δημόσιο χώρο ή επιχείρηση (μπαρ, εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφοι) που έχει προσιτή είσοδο. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν επίσης αν διαθέτει προσβάσιμα καθίσματα, τουαλέτες ή και χώρο στάθμευσης. Επιπλέον, αν ένας χώρος δεν έχει είσοδο ή πρόσβαση που να εξυπηρετεί τις διαφορετικές ανάγκες κινητικότητας, οι Χάρτες θα εμφανίζουν αναλυτικά όλες αυτές τις πληροφορίες.

Η ενεργοποίησή της γίνεται στην ενότητα «Προσβασιμότητα» μέσα στο μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής. Η Google σχεδιάζει επίσης να διευκολύνει τους χρήστες iOS της εφαρμογής και να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση πληροφοριών προσβασιμότητας, μία ενημέρωση που θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα.

Από το 2016, η Google έχει καταφέρει να κάνει τους Χάρτες πιο χρήσιμους σε ΑμεΑ αλλά και σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Το 2018, για παράδειγμα, πρόσθεσε μία δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να βρουν τις προσβάσιμες διαδρομές διέλευσης. Με τη βοήθεια όλων των χρηστών της εφαρμογής, η εταιρεία αναφέρει ότι οι Χάρτες έχουν πλέον πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα σε περισσότερα από 15 εκατομμύρια μέρη παγκοσμίως.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η επισήμανση των προσβάσιμων τοποθεσιών είναι χρήσιμη σε αρκετούς ανθρώπους, π.χ. σε ηλικιωμένους ή σε γονείς που κυκλοφορούν με καρότσια, και όχι μόνο αποκλειστικά σε εκείνους που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια.

Πηγή: www.lifo.gr/

dikaioma

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Έντερο: Ποια διατροφή είναι το καλύτερο «φάρμακο»;

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η διατροφή μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τη φαρμακευτική αγωγή για το ευερέθιστο έντερο. Σχεδόν…

23 ώρες πριν

Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική…

23 ώρες πριν

Δικτύωση ΚΔΗΦ-ΑμεΑ με το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ της Ν. Ιωνίας

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου…

1 ημέρα πριν

Νόσος Πάρκινσον: Πειραματική θεραπεία βελτιώνει τα κινητικά συμπτώματα

Ένα πειραματικό μονοκλωνικό αντίσωμα ξεχώρισε για τη θεραπευτική του επίδραση σε ασθενείς με ταχεία εξέλιξη της νόσου Πάρκινσον Στην επιδείνωση…

2 ημέρες πριν

EE: Θεσπίζεται η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας για ΑμεΑ- Ίση πρόσβαση σε προνομιακούς όρους

Δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» από την ΕΕ για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας και την Ευρωπαϊκή Κάρτα Στάθμευσης για ΑμεΑ.…

2 ημέρες πριν

Πώς να διώξετε την αφρικανική σκόνη από τη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες

H αφρικανική σκόνη γέμισε το περιβάλλον και τα σωθικά μας. Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε τα μάτια, τη μύτη, το λαιμό…

2 ημέρες πριν