Κατηγορίες: Νέα Υγεια

Ο Σ. Κυμπουρόπουλος στηρίζει το πρόγραμμα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για αθλητές ΑμεΑ

Μια συνάντηση διαφορετική από τις συνηθισμένες έγινε χθες στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Τα γραφεία της επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποδεχόμενος πρόσκληση της διοίκησης της ΕΙΟ προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην ιστιοπλοΐα για αθλητές ΑμεΑ και να βοηθήσει έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν καλύτερες συνθήκες προπόνησης και αγώνων. 

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου, το μέλος του Δ.Σ και εκπρόσωπος των αθλητών πανελληνιονίκης Αμεα Στράτος Αχλάτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ παραολυμπιονίκης Βασίλης Χριστοφόρου, η γραμματέας της ίδιας επιτροπής Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου και η πρόεδρος του σωματείου «Ιστιοπλοΐα για Όλους» Κική Σέρφα. 

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ενημερώθηκε ότι η ανάπτυξη ιστιοπλοΐας ΑμεΑ έχει ξεκινήσει από το 2003, με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει στα άλλα αθλήματα, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν ξεχωριστά σωματεία μόνο για ιστιοπλοΐα ΑμεΑ.

Ίσα ίσα που οι αθλητές ΑμεΑ έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους αθλητές της ιστιοπλοΐας. Γίνονται, μάλιστα, αγώνες με μικτά πληρώματα, όπου το ένα μέλος είναι αθλητής ΑμεΑ και το άλλο μέλος όχι ΑμεΑ.

Τα τρία τελευταία χρόνια η  ΕΙΟ τρέχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για την ιστιοπλοΐα ΑμεΑ στην περιφέρεια και ήδη έχουν ενταχθεί σ’ αυτό πέντε όμιλοι της Περιφέρειας. Ο Ι.Ο Πατρών, ο Ι.Ο. Ηρακλείου, ο Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, ο Ν.Ο. Χίου και ο Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες.

Ταυτόχρονα προετοιμάζονται  πέντε ακόμα όμιλοι της Περιφέρειας να ενταχθούν στο πρόγραμμα Blu Mediterraneo το οποίο είναι χορηγία του Ιταλικού Ιδρύματος «FondazioneTerzo Pilastro Internazionale». Πρόκειται για τον Ν.Ο. Σαντορίνης, τον Ν.Ο. Μεσολογγίου, τον Ι.Ο. Πόρτο Ράφτη, τον Ι.Ο. Κέρκυρας και τον Ν.Ο. Καλαμάτας «ο Ποσειδών». 

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, λοιπόν, ζήτησε από τον Ευρωβουλευτή της Νέας  Δημοκρατίας να στηρίξει στο μέτρο του δυνατού αυτή την προσπάθεια μέσω ειδικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων που έχουν θεσπιστεί για αθλητές ΑμεΑ.

 Ο κ. Κυμπουρόπουλος, ο οποίος είναι μέλος του Disability intergroup  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποσχέθηκε ότι θα το ερευνήσει και στη συνέχεια θα ζητήσει από την ΕΙΟ να καταθέσει επίσημα συγκεκριμένες προτάσεις μαζί με άλλες ξένες Ομοσπονδίες οι οποίες ενδιαφέρονται για τα ίδια προγράμματα. 

Πηγή: filathlos.gr

dikaioma

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Δικτύωση του ΚΔΗΦ-ΑμεΑ με το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 16/5/2024, η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού…

19 ώρες πριν

Κίνα: Εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης για την παροχή βοήθειας στα άτομα ΑμεΑ

Η Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες της Κίνας και η iFlytek, μία από τις εταιρίες που έχουν ηγετική θέση στον κλάδο…

21 ώρες πριν

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Τι έδειξαν μελέτες στη Βρετανία - 618 πρωτεΐνες συνδέονται με 19 μορφές καρκίνου Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό…

21 ώρες πριν

Έρχονται δωρεάν διακοπές μέσω ΟΠΕΚΑ – Ανοίγουν οι αιτήσεις

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές μέσω του ΟΠΕΚΑ. Εντός Ιουνίου θα ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής…

2 ημέρες πριν

Υπουργείο Τουρισμού: Δράσεις για τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα

Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ ως τουριστικού προορισμού που στηρίζει την ισότητα και τη συμπερίληψη, προωθούν το Υπουργείο…

2 ημέρες πριν

Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας από την αφρικανική σκόνη που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας), η μεγάλης εμβέλειας (χιλιάδες χιλιόμετρα) αερομεταφορά σκόνης της ερήμου γύρω…

2 ημέρες πριν