Άλλωστε, οι ξηροί καρποί ανήκουν στην ομάδα των πρωτεϊνικών τροφίμων και μπορεί να λειτουργήσουν ως βασικό συστατικό πρωτεΐνης στη χορτοφαγική δίαιτα.
«Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και απολαυστικούς ξηρούς καρπούς», λέει η Kat Benson, διαιτολόγος στο Top Nutrition Coaching και συμπληρώνει:
«Είναι εξαιρετικές πηγές φυτικής πρωτεΐνης, που μπορούν να βοηθήσουν στον κορεσμό, την επιδιόρθωση των μυών και την ανάπτυξη, καθώς και υγιεινά για την καρδιά λίπη, τα οποία δεν είναι μόνο ωφέλιμα για την υγεία της καρδιάς αλλά και για την υγεία του εγκεφάλου».
Ναι. Η Δρ. Benson λέει ότι τα αμύγδαλα είναι παρόμοια με άλλους ξηρούς καρπούς όσον αφορά στο πόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι.
Ωστόσο, τα αμύγδαλα ξεχωρίζουν για τα επίπεδα φυτικών ινών, πρωτεϊνών, ακόρεστων λιπαρών και βιταμίνης Ε, τα οποία συνδυαστικά είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς, την υγεία του πεπτικού συστήματος, τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τη συνολική ευημερία. Είναι επίσης ένα από τα πιο εύκολα διαθέσιμα είδη ξηρών καρπών.
Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η προσθήκη οποιουδήποτε τύπου ξηρών καρπών, οσπρίων ή σπόρων στη διατροφή σας θα συμβάλει σε μια πιο υγιεινή διατροφή.
Πραγματικά, όχι. Αλλά αυτό το ερώτημα μπορεί να προκύψει επειδή πριν από 3.000 χρόνια τα αμύγδαλα ήταν πικρά και δηλητηριώδη μέσω της συσσώρευσης θανατηφόρων επιπέδων μιας συγκεκριμένης ουσίας, βασικά κυανιούχου.
Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσω της γονιδιωματικής επιλογής και εξημέρωσης, μια νέα μη τοξική ποικιλία αναπτύχθηκε και καλλιεργήθηκε την εποχή των Φαραώ.
Εκτός από την αποφυγή των άγριων, μη εμπορικών αμυγδάλων, όσοι έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς πρέπει να τα αποφεύγουν για τυχόν αλλεργική αντίδραση.
Η ανάλυση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ δείχνει ότι μια μερίδα 28 γραμμαρίων, δηλαδή περίπου 24 ωμά αμύγδαλα, περιέχει περίπου 165 θερμίδες, 14 γραμμάρια λίπους, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών 1,2 γραμμάρια ζάχαρης και υγιεινές ποσότητες βιταμίνης Ε και μαγνησίου.
Όλα αυτά το καθιστούν ένα υγιεινό σνακ ή ακόμη και ένα υποκατάστατο γεύματος. Απλά προσέξτε εάν τα αμύγδαλα είναι αλατισμένα ή αρωματισμένα, καθώς αυτό αυξάνει την περιεκτικότητά τους σε νάτριο, το οποίο μπορεί να μην είναι ιδανικό για άτομα με υπέρταση ή άλλες ευαισθησίες.
Πηγή: oloygeia.gr
Τη Δευτέρα 13 Μαίου του 2024,το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΑμεΑ , του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στον…
Ανακαίνιση σπιτιού: Νέα προγράμματα έρχονται στο αμέσως επόμενο διάστημα και σε ευάλωτους αλλά και σε δικαιούχους με υψηλότερα εισοδήματα, για…
Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα (ΑξΣπΑ) είναι μία αυτοάνοση νόσος - μία ασθένεια, η οποία προκύπτει όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα επιτίθεται σε ορισμένα…
Παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών ισότιμης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Πάτρας χρηματοδοτεί η…
Μια σημαντική ημερίδα για την «Ενδυνάμωση των ΑμεΑ μέσω του Αθλητισμού» πραγματοποιεί το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα». Όπως αναφέρει η πρόσκληση…
Ένα μικρό καφέ στην άλλη άκρη της Ελλάδας εκπληρώνει τον σκοπό της ύπαρξης κάνοντας έργο τη συμπερίληψη των ΑμεΑ στην…