Η εγκεκριμένη διατροφολόγος Alissa Rumsey, συγγραφέας του Unapologetic Eating και ιδιοκτήτρια του κέντρου ευεξίας και διατροφολογίας, αναφέρει στο Parade πως το βούτυρο έχει πλεονεκτήματα σαν τροφή, καθώς είναι μία πηγή λίπους, η οποία συμβάλει στην αύξηση απορρόφησης λιποδιαλυτών βιταμινών από άλλα τρόφιμα και κάνει κάποια άλλα σνακ πιο χορταστικά.
Η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Danielle LaFata, RD, η οποία είναι διευθύντρια διατροφικής απόδοσης για τους Phoenix Suns, συμφωνεί πως το βούτυρο έχει υψηλή διατροφική αξία, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία διατροφική παγίδα. Η LaFata αναφέρει πως τουλάχιστον το 5% του πληθυσμού πάσχει από γενετική υπερχοληστερολαιμία, μία κληρονομική πάθηση όπου κάποιος μεταβολίζει τα κορεσμένα λίπη κάτι που αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, όπως αναφέρει και το Heart Foundation.
Συγκεκριμένα η LaFata αναφέρει πως θα ήταν καλό να μειώσετε τα κορεσμένα λίπη από την διατροφή σας, καθώς τα κορεσμένα λίπη είναι τα πιο φλεγμονώδη λίπη σε σύγκριση με άλλα, όπως αυτά που βρίσκονται σε έλαια που έχει βρεθεί ότι είναι ουδέτερα, αλλά και τα πολυκόρεστα λίπη που βρίσκονται σε κάποια έλαια και ψάρια, τα οποία έχει βρεθεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Η LaFata αναφέρει πως τουλάχιστον το 5% του πληθυσμού πάσχει από γενετική υπερχοληστερολαιμία, μία κληρονομική πάθηση όπου κάποιος μεταβολίζει τα κορεσμένα λίπη κάτι που αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης
Και οι δύο διαιτολόγοι αναφέρουν ότι το πώς το βούτυρο επηρεάζει την υγεία του καθενός έχει να κάνει με την γενικότερη εικόνα της υγείας του καθενός, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης και του αν πάσχετε από κάποια πάθηση. Ακόμη εξαρτάται από την διατροφή σας αλλά και το πόσο βούτυρο καταναλώνετε καθημερινά.
Η Rumsey επίσης αναφέρει ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το πώς χρησιμοποιείτε το βούτυρο. Για παράδειγμα αν τρώτε τηγανιτά με βούτυρο καθημερινά, αυτό θα έχει άλλη επιρροή στην υγεία σας από το να τρώτε ψητά λαχανικά με λίγο βούτυρο, σύμφωνα και με έρευνες του Harvard.
Ακόμα, αν τρώτε πολύ βούτυρο μπορεί να αυξήσει το βάρος σας, καθώς είναι ένα τρόφιμο με υψηλές θερμίδες. Η γιατρός επίσης αναφέρει ότι κάθε τρόφιμο μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους αν υπερβαίνει το καθημερινό θερμιδικό ισοζύγιο του καθενός.
Με την πάροδο του χρόνου η καθημερινή κατανάλωση του βουτύρου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας, καθώς έχει κορεσμένα λίπη σε μεγάλες ποσότητες το οποίο μπορεί να επηρεάσει την χοληστερόλη σας.
Αν θέλετε να μειώσετε το βούτυρο που τρώτε καθημερινά, για να έχετε μία πιο υγιεινή διατροφή, η Rumsey προτείνει να αλλάξετε τις πηγές λίπους που χρησιμοποιείτε, όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο αβοκάντο, το σησαμέλαιο αλλά και τα έλαια ξηρών καρπών.
Λίγο βούτυρο που και που δεν θα επηρεάσει την υγεία της καρδιάς σας, ή γενικότερα τον οργανισμό σας. Αν όμως πιστεύετε ότι καταναλώνετε αρκετό βούτυρο καθημερινά, καλό θα ήταν να το μειώσετε για την καλύτερη υγεία της καρδιάς σας. Το ρητό “παν μέτρον άριστον “ αρμόζει τέλεια εδώ.
Πηγή: oloygeia.gr
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές μέσω του ΟΠΕΚΑ. Εντός Ιουνίου θα ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής…
Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ ως τουριστικού προορισμού που στηρίζει την ισότητα και τη συμπερίληψη, προωθούν το Υπουργείο…
Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας), η μεγάλης εμβέλειας (χιλιάδες χιλιόμετρα) αερομεταφορά σκόνης της ερήμου γύρω…
Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο πλαίσιο υλοποίησης του Συγχρηματοδοτούμενου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Education and Culture Executive Agency), έργου…
Aπό τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας…
Ποτέ άλλοτε δεν ήμασταν τόσο αγχωμένοι, ούτε όμως και τόσο εφευρετικοί στην καταπολέμηση του στρες. Είναι όμως πραγματικές λύσεις τα…