7 βότανα για να «καθαρίσετε» τα νεφρά σας-ΒΙΝΤΕΟ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τα νεφρά απομακρύνουν τα προϊόντα των αποβλήτων και την περίσσεια υγρών από το σώμα μέσω των ούρων.

Η διαδικασία αυτή είναι αναγκαία για τη διατήρηση σταθερής ισορροπίας των χημικών ουσιών του σώματος.

Παράλληλα, απελευθερώνουν ορμόνες που ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, παράγουν μια μορφή της βιταμίνης D που είναι απαραίτητη για τα οστά και ελέγχουν την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Τα συμπτώματα που συνδέονται με προβληματική λειτουργία των νεφρών περιλαμβάνουν κόπωση, πόνο μετά το φαγητό στο σημείο που βρίσκονται τα νεφρά, έκζεμα, φούσκωμα, ξαφνική πρόσληψη βάρους, πέτρες στα νεφρά, λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Δείτε στο παρακάτω video τα βότανα που θα σας βοηθήσουν να «καθαρίσετε» τα νεφρά σας (Μαϊντανός, Ταραξάκο, Μολόχα, Τζίντζερ, Κουρκουμάς, Σέλερι, Μετάξι καλαμποκιού):

Η νεφρολιθίαση είναι μια πάθηση του ουροποιητικού συστήματος, που προκαλείται από την συγκέντρωση κρυστάλλων στα νεφρά και στον ουρητήρα. Οι πέτρες στα νεφρά, όπως τις αποκαλούμε, αποτελούνται κυρίως από οξαλικό ασβέστιο, ουρικό οξύ, φωσφορικό ασβέστιο, κυστίνη και στουρβίτη. Υπάρχουν πέτρες που μπορεί να αποβληθούν από τον οργανισμό χωρίς να το καταλάβουμε, αλλά, αν το μέγεθός τους είναι μεγάλο, προκαλούν πόνο (κολικός νεφρού και πόνος κατά την ούρηση), αιματουρία, ακόμα και ουρολοιμώξεις.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

Προηγούμενο άρθρο

Για τις ηρωίδες μάνες που μεγαλώνουν παιδιά με Αναπηρία

Επόμενο άρθρο

Διοικητής ΟΑΕΔ: Οι γυναίκες αποτελούν τα 2/3 των ανέργων στην Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar