8 πράγματα που κάνουμε καθημερινά και βάζουμε άθελα μας την υγεία μας σε κίνδυνο

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

8 καθημερινές συνήθειες βλαβερές για την υγεία.
Πρόκειται για συνήθειες, τις οποίες πραγματοποιούν καθημερινά, οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι συνήθειες, οι οποίες μπορεί να γίνονται και χωρίς να καταλαβαίνουν εκείνοι που τις πράττουν, το πόσο κακό μπορεί να τους κάνει. Παρακάτω ακολουθεί η σχετική λίστα με επιβαρυντικές συνήθειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν 8 καθημερινές συνήθειες, οι οποίες είναι βλαβερές για την υγεία

1– Ακούς μουσική με handsfree σε πολύ δυνατή ένταση: Μια αγαπημένη συνήθεια όλων μας είναι η μουσική. Είναι ένας υπέροχος τρόπος διασκέδασης. Πολλές φορές μας ξεκουράζει από μια δύσκολη μέρα. Μας βοηθά να χανόμαστε στις σκέψεις μας. Βοηθά να ξεσπάμε την ένταση και φυσικά να κλεινόμαστε στον δικό μας, μαγευτικό κόσμο, όταν το έχουμε ανάγκη. Πολλοί μάλιστα, όσο πιο δυνατά έχουν την ένταση της μουσικής, τόσο περισσότερο απολαμβάνουν και να την ακούν.

Αυτό όμως φαίνεται πως δεν είναι σωστό. Ιδιαίτερα όταν για handsfree χρησιμοποιείς τις γνώστες “ψείρες”. Η δυνατή ένταση του ήχου, επιβαρύνει πολύ το τύμπανο του αυτιού. Μπορεί μακροπρόθεσμα να στο βλάψει σοβαρά. Μάλιστα, η επικινδυνότητα είναι τόσο μεγάλη, που σε πολλές χώρες του εξωτερικού, η συσκευασία των handsfree έχει προειδοποιητικά μηνύματα. Αυτά είναι παρόμοια με αυτά που έχουν τα τσιγάρα. Από εδώ και πέρα λοιπόν, προτίμησε να ακούς μουσική χωρίς handsfree ή τουλάχιστον να διατηρείς την ένταση, σε μεσαία επίπεδα!

2– Όταν κάθεσαι στον υπολογιστή καμπουριάζεις:

Όποιος έχει παρακολουθήσει μαθήματα πληροφορικής, θα ξέρει ότι οι καθηγητές των μαθητών δεν δίνουν έμφαση μόνο στις πρακτικές γνώσεις που αφορούν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά και την στάση του σώματος που έχει κάποιος ο οποίος τον χρησιμοποιεί. Άλλωστε, περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, τόσο για τη δουλειά μας όσο και για την προσωπική μας διασκέδαση.

Φαίνεται λοιπόν, πως όταν καμπουριάζεις για πολύ ώρα ενδέχεται να αποκτήσεις προβλήματα στη μέση και στη σπονδυλική στήλη. Έτσι, μια καλή καρεκλά γραφείου, μπορεί να σε βοηθήσει να διορθώσεις την στάση σου, όπως επίσης αν ρωτήσεις και κάποιον ειδικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς της πληροφορικής μάλιστα, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ακόμη και ο τρόπος που κρατάς το ποντίκι.

3– Βλέπεις τηλεόραση από πολύ κοντά:

Σαν παιδιά όλοι μας έχουμε ακούσει την φράση “μην πηγαίνεις τόσο κοντά στη τηλεόραση παιδί μου, θα χαλάσεις τα μάτια σου” από τους γονείς μας. Φαίνεται ότι είχαν απόλυτο δίκιο και δεν επρόκειτο απλά, για φόβους υπερπροσταυτευτικών γονιών. Ακόμη και οι καινούριας τεχνολογίας τηλεοράσεις, οι οποίες εμπεριέχουν στην οθόνη τους ειδικό προστατευτικό για τα μάτια, φαίνεται πως είναι και πάλι επικίνδυνες αν τις παρακολουθούμε από πολύ κοντά. Έτσι, πρέπει να έχεις μια απόσταση ασφαλείας από την τηλεόραση σου και θα πρέπει να αποφεύγεις τις μεγάλες τηλεοράσεις, όταν ο καναπές σου απέχει ελάχιστα από το σημείο που μπορείς να την τοποθετήσεις.

4– Ακουμπάς το κινητό σε σημεία του σώματός σου:

Εκτός του ότι δεν πρέπει να μιλάμε με το κινητό μας τηλέφωνο ακουμπώντας το στο αυτί μας, αλλά πάντα πρέπει να χρησιμοποιούμε handsfree, φαίνεται πως η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα επηρεάζουν τα ζωτικά μας όργανα, όταν τα ακουμπάμε πάνω μας. Οπότε, δεν πρέπει να ακουμπάς το κινητό σου πάνω στο πόδι σου ή να το βάζεις στη τσέπη του παντελονιού σου. Ακόμη και όταν κοιμάσαι, το κινητό τηλέφωνο δε θα πρέπει να είναι σε κοντινή απόσταση από το κρεβάτι σου, διότι η ακτινοβολία επιδρά αρνητικά στον οργανισμό σου.

5– Φτερνίζεσαι κρατώντας την μύτη σου:

Πολλοί από εμάς, όταν φτερνιζόμαστε κρατάμε τη μύτη μας, έτσι ώστε να φτερνιστούμε διακριτικά ή να μη φθείρουμε τον λαιμό μας, από την ένταση του φτερνίσματος. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως λίγος πονόλαιμος δεν βλάπτει, αφού το να κρατάς τη μύτη σου ενώ φτερνίζεσαι είναι ακόμη πιο επικίνδυνο για την υγεία σου. Ο αέρας που βγαίνει όταν φτερνίζεσαι, πρέπει να βγει από τον οργανισμό σου όπως και να χει. Οπότε, όταν κρατάς τη μύτη σου υπάρχει κίνδυνος αυτός ο αέρας να βλάψει το τύμπανο του αυτιού ή να επηρεάσει τα μάτια και την μύτη, σπάζοντας τα αιμοφόρα αγγεία.

6– Τρως τις τηγανιτές πατάτες ξεροψημένες:

Άλλη μια αγαπημένη όμως πολύ βλαβερή συνήθεια των περισσότερων. Οι τηγανιτές πατάτες ως γνωστόν, είναι το αγαπημένο φαγητό πολλών. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως οι τηγανιτές πατάτες σύμφωνα με τους επιστήμονες πρέπει να τρώγονται όταν έχουν χρυσαφί χρώμα. Το παραπάνω τηγάνισμα, τις κάνει ακόμη πιο βλαβερές για τον οργανισμό και θα έπρεπε να αποφεύγεται! Οπότε, αφού κάνει που κάνει κακό στην υγεία, τουλάχιστον ας κάνουμε ο,τι μπορούμε για να κάνει…λιγότερο!

7– Πίνεις νερό από πλαστικά μπουκάλια:

Τα πλαστικά μπουκάλια είναι τα πιο συνηθισμένα μπουκάλια που βρίσκουμε στα περιπτερά και τα supermarkets όσων αφορά το νερό. Παρόλα αυτά φαίνεται πως πρέπει να τα αποφεύγουμε, καθώς το πλαστικό εμπεριέχει κάποιες ουσίες που βλάπτουν την υγεία. Συγκεκριμένα, οι ουσίες του πλαστικού μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την γονιμότητα, το ανοσοποιητικό και νευρικό μας σύστημα και την ανάπτυξη των αντρικών γεννητικών οργάνων. Έτσι, καλό θα ήταν να πίνουμε το νερό μας σε γυάλινο μπουκάλι ή γυάλινο ποτήρι.

8– Κάνεις πολύ συχνά στεγνό καθάρισμα στα ρούχα σου:

Για να πραγματοποιηθεί το στεγνό καθάρισμα, χρησιμοποιούνται κάποιες χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν πολύ τον οργανισμό σου, ειδικότερα όταν τις εισπνέεις συχνά. Έτσι, οι ουσίες των χημικών που χρησιμοποιούνται για το στεγνό καθάρισμα βλάπτουν τα μάτια και το αναπνευστικό. Πολύ συχνό επίσης είναι το φαινόμενο, να νιώθεις ζάλη μετά την εισπνοή τους. Οπότε, προσπάθησε να επιλεγείς το στεγνό καθάρισμα μόνο στα υφάσματα, που δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλυσίματος.

Πηγή: newsitamea.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Πρόσβαση ΑμεΑ στις Κουκουναριές

Επόμενο άρθρο

ΕΟΔΥ: Πότε κάποιος θεωρείται «κρούσμα» και πότε «επαφή»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar