Pfizer – BioNTech: Η μετάλλαξη Όμικρον εξουδετερώνεται από την 3η δόση του εμβολίου

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η μελέτη που ανέφερε πως οι δυο δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζουν τη μετάλλαξη Όμικρον, προκάλεσε ανησυχία. Οι δυο εταιρίες τονίζουν ότι η τρίτη δόση την “εξουδετερώνει”.

Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα (08.12.2021) ότι τρεις δόσεις από το εμβόλιό τους κατά του κορωνοϊού είναι ικανές να εξουδετερώσουν τη μετάλλαξη Όμικρον. Αυτό έδειξε μελέτη που έγινε σε εργαστήριο, με τις δυο εταιρίες να τονίζουν ότι μπορούν να έχουν έτοιμο ένα εμβόλιο κατά και της μετάλλαξης Όμικρον τον Μάρτιο του 2022.

Στην πρώτη τους αντίδραση σχετικά με το κατά πόσο το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό στη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, την Όμικρον, Pfizer και BioNTech ανέφεραν ότι εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι οι δυο δόσεις παρήγαγαν σαφώς λιγότερα αντισώματα αλλά η τρίτη δόση του σκευάσματός τους τα αύξησε 25 φορές!

Πλάσμα αίματος από ανθρώπους που είχαν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου πριν από έναν μήνα εξουδετέρωσε τη μετάλλαξη Όμικρον σχεδόν τόσο αποτελεσματικά όσο έκανε δείγμα αίματος με δυο δόσεις εμβολίου στο βασικό στέλεχος του ιού, που εμφανίστηκε στην Κίνα. 

“Εξασφαλίζοντας πως όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι με τις δυο πρώτες δόσεις και την αναμνηστική, είναι ο καλύτερος τρόπος δράσεις για να σταματήσουμε την εξάπλωση της Covid-19”, τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. 

Η δήλωση από Pfizer και BioNTech έρχεται αφού είδε το φως εργαστηριακή νοτιοαφρικανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία, οι δυο δόσεις του εμβολίου τους μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικές έναντι της μετάλλαξης Όμικρον. 

Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Όμικρον σε σχέση με άλλα στελέχη του κορωνοϊού, σύμφωνα με μια νέα που προσφέρει μια πρώιμη αν και ατελή ανάλυση για το πώς τα εμβόλια αντιμετωπίζουν το νέο στέλεχος.

Με πληροφορίες από Reuters, Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προβλήματα και ταλαιπωρία για τους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Μονοκλωνικά αντισώματα: Γιατί δεν τα συνταγογραφούν οι ιδιώτες γιατροί – Έκκληση του υπουργείου Υγείας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar