Δικτύωση ΚΔΗΦ-ΑμεΑ με το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ της Ν. Ιωνίας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027, με την υπεύθυνη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στην Νέα Ιωνία του Δήμου Βόλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή γνώσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των εν λόγω δομών. Συγκεκριμένα , το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ αποτελεί δομή απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες με στόχο την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους και την στήριξη των οικογενειών τους. Ενώ το ΚΔΗΦ-ΑμεΑ αποτελεί δομή φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία, κυρίως με κινητικά προβλήματα με θεραπευτικό πρόγραμμα εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, ιατρικής παρακολούθησης ,ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης.

Tέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας και κοινών δράσεων στοχέυοντας στον περιορισμό του κοινωνικού στίγματος αλλα΄και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες , οι ενδιαδερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ της Νέας Ιωνίας στο τηλέφωνο 24210-60802 και για το ΚΔΗΦ-ΑΜΕΑ στο τηλέφωνο 24210-31860.

Πηγή: e-thessalia.gr

Προηγούμενο άρθρο

Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Επόμενο άρθρο

Νόσος Πάρκινσον: Πειραματική θεραπεία βελτιώνει τα κινητικά συμπτώματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar