Αυχενικό σύνδρομο: Ποια συμπτώματα πρέπει να σε ανησυχήσουν

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Μούδιασμα στα χέρια, δυσκαμψία, πονοκέφαλος και συχνές ζαλάδες, μούδιασμα στο κεφάλι, πόνος που ξεκινά από χαμηλά στην πλάτη και καταλήγει στον αυχένα είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα.

Το έντονο στρες της καθημερινότητας, η κακή στάση του σώματος κυρίως κατά τις ώρες εργασίας μας, αλλά και ο τραυματισμός της περιοχής του αυχένα είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες του αυχενικού συνδρόμου.

Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στον αυχένα. Το μυστικό είναι να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και να μειωθεί η φλεγμονή που ευθύνεται για τον πόνο που σας ταλαιπωρεί. Μιλήστε με τον φυσικοθεραπευτή σας και πείτε «αντίο» στον πόνο!

Το αυχενικό σύνδρομο είναι δυστυχώς πολύ συχνό, ειδικά ανάμεσα σε νεαρής ηλικίας άτομα. Μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα που αντανακλά στα χέρια ή και σε ολόκληρο το κεφάλι. Επίσης, μπορεί να πυροδοτήσει νευρολογικά ή ακόμη και κινητικά προβλήματα.

Εφαρμόστε ζεστή ή κρύα κομπρέσα στο σημείο του πόνου. Η ζεστή κομπρέσα βοηθά στο να χαλαρώσουν οι μύες του αυχένα και να κυκλοφορήσει το αίμα, ενώ η κρύα θα βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση της φλεγμονής.

Τα συμπτώματα που συνοδεύουν την πάθηση μπορεί να είναι από πολύ ήπια έως πολύ έντονα. Αν, λοιπόν, κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα επιδεινωθεί πολύ και γίνει ενοχλητικό, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς άμεσα σε γιατρό, διότι μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα και να πυροδοτήσει επιπλέον προβλήματα στη σπονδυλική στήλη.

Μούδιασμα στα χέρια, δυσκαμψία, πονοκέφαλος και συχνές ζαλάδες, μούδιασμα στο κεφάλι, πόνος που ξεκινά από χαμηλά στην πλάτη και καταλήγει στον αυχένα είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που θα πρέπει να σε ανησυχήσουν, ειδικά αν επιμένουν για μέρες.

Ξεκινήστε περπάτημα: Η συχνή άσκηση και συγκεκριμένα το περπάτημα ενισχύει τη μυοσκελετική υγεία και βοηθά στο να αναρρώσετε γρήγορα από τον πόνο.

Η θεραπεία του αυχενικού συνδρόμου είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτούνται συνήθως μόνο ειδική φαρμακευτική αγωγή και φυσικοθεραπεία.

Υπάρχει τρόπος να μειώσεις την πιθανότητα να πάθεις αυχενικό σύνδρομο, αλλάζοντας απλώς κάποιες καθημερινές συνήθειές σου. Αν το αυχενικό σου είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης λανθασμένης επαναλαμβανόμενης κίνησης ή κακής στάσης του σώματος, τότε ακολούθησε μερικές συμβουλές.

Κάθισε σε σωστή στάση σώματος. Αν εργάζεσαι σε γραφείο ή κάνεις συγκεκριμένη κίνηση με τα χέρια σου, αυξάνει ο κίνδυνος. Πάρε σωστή στάση στην καρέκλα και μην καμπουριάζεις. Η μέση πρέπει να εφάπτεται στην καρέκλα.

Μια βασική αιτία του πόνου στον αυχένα είναι και η κακή στάση του σώματος στο γραφείο και οι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή.

Απόφυγε τα ρεύματα αέρα ή το κλιματιστικό. Μην κάθεσαι απέναντι από το κλιματιστικό, καθώς όταν κρυώνουμε σφίγγουν οι μύες και έτσι, είναι ευκολότερο να τραυματιστούν.

Μη σηκώνεις βάρος. Το μεγάλο και απότομο βάρος μπορεί να επιβαρύνει εκτός από τη μέση σου και τον αυχένα σου, καθώς γενικότερα βλάπτει τη σπονδυλική στήλη.

Μην αγχώνεσαι. Το άγχος προκαλεί το ίδιο ακριβώς με το κρύο: σφίγγει τους μυς και αυξάνει τον κίνδυνο να τραυματιστούν. Επίσης, με το στρες πιέζουμε τις ωμοπλάτες μας και έτσι, φθείρεται η σπονδυλική στήλη.

Για να ξυπνάτε χωρίς πόνο ή δυσφορία στον αυχένα η στάση του ύπνου σας πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Είναι καλύτερο λοιπόν να κοιμάστε στο πλάι σε εμβρυική στάση, ή ανάσκελα και όχι μπρούμυτα.

Πηγή: Doctoranytime.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ανεβασμένη πίεση: 5 άγνωστες αιτίες που πιθανώς αγνοείτε

Επόμενο άρθρο

«Χωρίς περιορισμούς»: Ένα video για τα κατορθώματα των ανθρώπων με σύνδρομο Down

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar