Αυξάνονται τα επιδόματα στα ΑμεΑ και το ποσοστό προσλήψεων – Τι είπαν στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ Γεωργιάδης και Κεραμέως

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

«Αυξάνονται για πρώτη φορά τα επιδόματα στα ΑμεΑ μετά από 12 χρόνια» είπε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με τίτλο «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Εθνική Στρατηγική 2024-2030». Επιπλέον ενημέρωσε για την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να μην εφαρμοστεί καμία κράτηση στον μισθό όσων συνταξιούχων με αναπηρία επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να αφαιρεθεί η κράτηση του 10% στο μισθό των εργαζόμενων συνταξιούχων με αναπηρία, από το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Όπως τόνισε «το δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία στην εργασία είναι προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας.« Η συμπερίληψη στην οικονομία είναι αναγκαιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Νίκη Κεραμέως: Αυξάνεται το ποσοστό προσλήψεων ατόμων με αναπηρία από 10% σε 12%

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)τόνισε πως αυξάνεται το ποσοστό προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία από το 10% στο 12%.

Αυξάνονται τα επιδόματα στα ΑμεΑ και το ποσοστό προσλήψεων – Τι είπαν στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ Γεωργιάδης και Κεραμέως
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι το απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας για προφορική εξέταση για την απόκτηση του πιστοποιητικού επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) αντί άνω των 67% να γίνει από 67% και άνω.

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Κεραμέως στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου λέγοντας ότι το μέτρο, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις προσεχείς ευρωεκλογές, θα ωφελήσει πρωτίστως τα ΑμεΑ που αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να μεταβούν στο εκλογικό τμήμα.

Ανέφερε ότι στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται κι άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στις εκλογικές διαδικασίες. Για παράδειγμα η δημιουργία μητρώου εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας τα οποία έχουν ειδικές προσβάσεις για ΑμεΑ και η πρόβλεψη, τα προεκλογικά σποτ των κομμάτων και οι προεκλογικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών να συνοδεύονται από μετάδοση στη νοηματική γλώσσα.

Πηγή: ertnews.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Υψηλό σάκχαρο: 6 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Επόμενο άρθρο

Η «κινεζική πνευμονία» στο μικροσκόπιο – Επιστήμονες εξηγούν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar