«ΑλλάΖΩ Σελίδα» με την Εθνική Βιβλιοθήκη: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αξίζει να παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους, με τίτλο «ΑλλάΖΩ Σελίδα», διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε χώρους των βιβλιοθηκών όλης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από εργαστήρια που έχουν ως κεντρικό τους άξονα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον κόσμο! Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ένα μέλλον, όπου ο σεβασμός για τους συνανθρώπους μας, η αλληλεγγύη και η συνεργασία χωρίς διακρίσεις θα ανοίξουν μια νέα σελίδα για τον πλανήτη μας. Ένας για όλους και όλοι για έναν! Ήρθε η ώρα για δράση, δημιουργικές λύσεις, ανταλλαγή απόψεων, εντοπισμό των προβλημάτων, η αναμενόμενη στιγμή όπου το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μια νέα Γη που θα σφύζει από ζωή, γεμάτη πόλεις και κοινότητες βιώσιμες, όπου οι άνθρωποι θα συνεργάζονται ειρηνικά για το καλό του συνόλου και όλοι θα έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και υγιεινή τροφή, σε φθηνή και καθαρή ενέργεια, σε αξιοπρεπή εργασία.

Ας γνωρίσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑλλάΖΩ Σελίδα»

Το πρόγραμμα «ΑλλάΖΩ Σελίδα»  που θα ξεκινήσει εντός του τρέχοντος Μαρτίου  και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021, σχεδιάστηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και απευθύνεται στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ), με το συντονισμό της ΕΒΕ. Το κορυφαίο, πολυαναμενόμενο γεγονός του προγράμματος θα είναι η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2020 (Ιούνιος – Σεπτέμβριος).

Όσα παιδιά και έφηβοι δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν σε δράσεις δημιουργικής γραφής, φυσικής, μαθηματικών, εικαστικών, μουσικής, φωτογραφίας, μαγειρικής κ.ά. έχουν διαχωριστεί σε τέσσερα θεματικά εργαστήρια για κάθε μήνα, τα οποία ανήκουν σε μια ευρύτερη ενότητα που ονομάζεται «Σελίδα».

Ας γίνει το βιβλίο το μέσο που θα θέσουμε νέους στόχους για τη ζωή μας και τον κόσμο μας! Αλλάζω σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος

ΚΠΙΣΝ

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 17674, Καλλιθέα, Τηλ. 213 0999700

Πηγή: infokids.gr

Προηγούμενο άρθρο

Παγκόσμιο κίνημα υπέρ της Ελλάδας με σύμβολο την γαλανόλευκη σημαία

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα από τους ταξιδιώτες στο Ισραήλ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar