Αμοργός: Μαθήτριες ΑμεΑ δε μπορούν να μεταφερθούν στο σχολείο τους – Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών εξέδωσε ο Δήμος Αμοργού, το οποίο εστάλη προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με κοινοποίηση στους τοπικούς βουλευτές του νομού Κυκλάδων.

Το ψήφισμα επικεντρώνεται στο πρόβλημα μεταφοράς δύο μαθητριών ΑμεΑ του Δημοτικού Σχολείου Αρκεσίνης και του Γυμνασίου Αμοργού, θέμα το οποίο έχει πάρει κοινωνικές προεκτάσεις στο νησί και χρήζει επίλυσης.

Το ψήφισμα αναφέρει:

Μετά από 8 χρόνια φοίτησης σε σχολεία της Αμοργού, μαθήτρια ΑμεΑ δεν χαίρει του νόμιμου δικαιώματος μεταφοράς της, από και προς το Γυμνάσιο Αμοργού. Κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, ο Δήμος Αμοργού έδωσε προσωρινή λύση στο θέμα αυτό, αναμένοντας την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να αναλάβει τις ευθύνες της ως καθ’ ύλην αρμόδια.

Αντί αυτού, για άλλη μια φορά απαξιώνουν τα εκπαιδευτικά δικαιώματα παιδιού ΑμΕΑ προκλητικά. Οι «λύσεις» που προτείνονται προφορικά στους γονείς από τους αρμόδιους της Περιφέρειας είναι επιεικώς απαράδεκτες.

Είναι εντελώς παράλογο να είναι οι δάσκαλοι στις θέσεις τους και κάποιοι μαθητές να μη μπορούν να πάνε στο σχολείο. Είναι εντελώς εξοργιστικό και παράδοξο, να χαρακτηρίζεται η μεταφορά παιδιών προς κι από το σχολείο ως «ασύμφορη».

Συμφέρον για μια χώρα είναι πρωτίστως η μόρφωση κι η υγεία των παιδιών.

Για τους παραπάνω λόγους,

Ζητάμε, να παραταθεί άμεσα η ως τώρα σύμβαση για την μεταφορά μαθήτριας κάτοικου Κολοφάνας από και προς το Δημοτικό σχολείο Αρκεσίνης, καθώς και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την μεταφορά μαθήτριας ΑμεΑ κάτοικου Θολαρίων από και προς τον Γυμνάσιο Αμοργού.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεδομένου ότι η Περιφερειακή αυτή αρμοδιότητα είναι πηγή πολλών προβλημάτων, δεδομένου ότι οι νησιωτικοί Δήμοι έχουν άμεση και ολοκληρωμένη γνώση των ιδιαίτερων νησιωτικών συνθηκών, θεωρούμε σκόπιμη και αναγκαία νομοθετική ρύθμιση ή Κ.Υ.Α. η οποία να μεταβιβάζει την αρμοδιότητα αυτή στους Δήμους, καθώς και τα κονδύλια που διατίθενται από το Υπουργείο Παιδείας για το σκοπό αυτό.

Πηγή: cyclades24.gr

Προηγούμενο άρθρο

Μάγια Τσόκλη: Η συγκλονιστική ανάρτηση για τον καρκίνο του μαστού: «Να καταργήσουμε τις λέξεις επάρατη νόσος και καρκινοπαθής»

Επόμενο άρθρο

ΝΔ: Συζήτηση για την οικονομική στήριξη και την ψηφιακή προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar