Αργύρης Κουμτζής: Ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ πήρε πτυχίο με άριστα και συγκίνησε στην ορκωμοσία

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Πτυχίο με άριστα πήρε ο τυφλός φοιτητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ

Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι από την Πέμπτη ο Αργύρης Κουμτζής ο οποίος κατά την εισαγωγή του είχε αρχικά απορριφθεί επειδή ήταν τυφλός.

Συμβαίνει τώρα Ειχα κανει πολλές ορκωμοσίες ως Κοσμητορισσα στο παρελθον,, σημερα ομως συγκινηθηκα πολυ. Ειναι η…

Gepostet von ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΓΚΙΔΟΥ am Donnerstag, 14. November 2019

Ο Αργύρης Κουμτζής μπορεί σήμερα να πήρε το πτυχίο του με άριστα από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ωστόσο αντιμετώπισε μεγάλα εμπόδια προκειμένου να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πετύχει τον στόχο του. Το 2013 απορρίφθηκε αρχικά από το τμήμα του ΑΠΘ επειδή ήταν τυφλός καθώς ο τότε κανονισμός του τμήματος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα άνω άκρα ή απώλεια όρασης. Τελικά, με παρέμβαση του τότε υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου άνοιξε ο δρόμος προκειμένου να φοιτήσει στο Φυσικό του ΑΠΘ.
«Ο Αργύρης αποτελεί παράδειγμα», σχολίασε η κα Κογκίδου μιλώντας στο Thestival.gr και τόνισε πως όλα τα χρόνια του ως φοιτητής είχε λαμπρή πορεία.

Πλέον για τον Αργύρη Κουμτζή, του οποίου η ιστορία είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, ο δρόμος για την καταξίωση στον ερευνητικό χώρο προμηνύεται λαμπρός καθώς ήδη εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία.

Με πληροφορίες από Thestival και lifo.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο «καίει» εγκέφαλο, καρδιά και πνεύμονες

Επόμενο άρθρο

Οκτώ σημάδια ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο κάλιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar