Άρτα: Φοιτητές παίζουν εθελοντικά μουσική για ΑμεΑ – «Το πιο όμορφο δώρο ψυχής»!

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Αν έχουμε καταλάβει κάτι από την καθημερινότητα και τα όσα αυτή φέρνει, είναι ότι μόνο η μουσική μπορεί να μας σώσει. Είναι το μοναδικό και αποδοτικότερο βάλσαμο για την ψυχή και η παρηγοριά που χρειάζεσαι όταν αισθάνεσαι τον κόσμο σου να γκρεμίζεται και τις λέξεις σου να λιγοστεύουν για να περιγράψεις την ψυχική σου κατάσταση

Την σπουδαιότητα αυτή της μουσικής λοιπόν, αναγνωρίζει μια παρέα των τριών, ο Χρήστος Κατσίδης, η Χαριτίνα Ανδριανοπούλου και ο Κώστας Κωνσταντάκης και δίνουν την ευκαιρία να την απολαύσουν ζωντανά τα μέλη του Κέντρου ΑμεΑ «Αγία Θεοδώρα» στην Άρτα.

Οι τρεις αυτοί φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αγαπούν υπερβολικά τη μουσική για να μην τη μοιράζονται, και το κάνουν εθελοντικά σε ένα κέντρο Κέντρο ΑμεΑ. 

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησαν να παίζουν μουσική στο εν λόγω Κέντρο, ενώ συνεχίζουν τα lives μέχρι σήμερα, με τον Χρήστο να παίζει πιάνο, τον συμφοιτητή του Κώστα Κωνσταντάκη, μπουζούκι, και τη Χαριτίνα Ανδριανοπούλου, να τραγουδά.

Ο 20χρονος Χρήστος από την Κρήτη ενδιαφερόταν για τον εθελοντισμό από μικρή ηλικία, ενώ από το Λύκειο σκεφτόταν να ασχοληθεί με την ειδική αγωγή. Και το κάνει λοιπόν, συνδυάζοντάς το με μια ακόμη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. 

https://www.youtube.com/shorts/UiIAakTLmmo

Δίνουμε το ελάχιστο με τη μουσική μας και παίρνουμε τα χαμόγελα των παιδιών που είναι το πιο όμορφο δώρο ψυχής.

Ο ίδιος παρατηρεί ότι η μουσική ηρεμεί τα μέλη του Κέντρου, τα προσκαλεί να χορέψουν και να γεμίσουν ενέργεια και αισιοδοξία. Ο Χρήστος αναφέρει ακόμα πως όταν τελειώσει τις σπουδές του, θέλει να ασχοληθεί με την Ψυχολογία, μιας και το να προσφέρει χαρά «είναι κάτι που με γεμίζει», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Πηγή: neapolis.gr

Προηγούμενο άρθρο

Παράταση προγράμματος Κατάρτισης για 3000 ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Κ. Χατζηδάκης: Όλα τα μέτρα για τη στήριξη των ΑμεΑ – Έρχεται ψηφιακή κάρτα και μητρώο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar