Μπότσια BC3 – Ένα άθλημα για όλους επί ίσοις όροις!

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Οι Αετοί Θεσσαλονίκης υλοποίησαν στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο εκπαίδευση προπονητών στο συμπεριληπτικό και ασφαλές #Boccia. Δώδεκα άτομα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου #Ramps4Champs του προγράμματος #ErasmusPlus για να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση.

Το έργο έχει σαν στόχο την ανάπτυξη του μπότσια στην κατηγορία BC3 στην οποία οι αθλητές αγωνίζονται με την χρήση μιας ράμπας και με τη βοήθεια ενός sport assistant. Ο σκοπός του έργου είναι να αναδειχθεί το μπότσια στην κατηγορία BC3 ως ένα συμπεριληπτικού τύπου άθλημα όπου άτομα με πολύ βαριές αναπηρίες μπορεί να ανταγωνίζονται άτομα χωρίς αναπηρίες επί ίσοις όροις.

Οι εταίροι που συμμετέχουν σε αυτό το έργο είναι για την Ελλάδα οι Αετοί Θεσσαλονίκης, για τη Βουλγαρία η Asociacia Za Razvitie Na Bulgarskiasport, για τη Σερβία η Sport Union For People With Disabilites Belgrade, για τη Βόρεια Μακεδονία η Association Of National Sport Leaders Network Kavadarci και για την Κύπρο η Rescue Training International που ανέλαβε το κομμάτι της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες αλλά και την αγορά τεσσάρων ραμπών αγωνιστικού επιπέδου για τους υπόλοιπους εταίρους του έργου.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά αθλητές με βαριές αναπηρίες από τη Σερβία και τη Βουλγαρία θα μπορέσουν να προπονηθούν και να αθληθούν στο παραολυμπιακό άθλημα του μπότσια στην κατηγορία BC3 καθώς είναι οι πρώτες ράμπες που πηγαίνουν σε αυτές τις χώρες ενώ είναι μόλις η δεύτερη στη Βόρεια Μακεδονία. Δίνεται έτσι αφορμή σε αυτές τις χώρες όπου αθλητές με πολύ βαριές αναπηρίες δεν είχαν τη δυνατότητα να αθληθούν, πλέον να την έχουν.

Το έργο #Ramps4Champs φιλοδοξεί να γίνει μια παγκόσμια καμπάνια για να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Πηγή: Cityportal.gr

Προηγούμενο άρθρο

«Δεν ένιωσα φόβο ούτε στιγμή»: Οι πρώτες κλινικές μελέτες σε υγιείς εθελοντές ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη

Επόμενο άρθρο

Πού βρίσκονται τα «καλά» μικρόβια που αδυνατίζουν και ωφελούν την υγεία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar