Δικτύωση του ΚΔΗΦ-ΑμεΑ με το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 16/5/2024, η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ με την υπεύθυνη Νοσηλεύτρια του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Νέας Αγχιάλου, οι οποίες αποτελούν δομές του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.

Κατά τη διάρκεια της δικτύωσης αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στην διαδικασία ένταξης των πολιτών στις δυο δομές. Συγκεκριμένα, η συνάντηση αφορούσε την αμφίπλευρη ενημέρωση αναφορικά με τις δράσεις των δομών, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρεται και την ψυχική υποστήριξη των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία αλλά και των φροντιστών τους. Έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας και το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρέχει το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, βασικός στόχος του οποίου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Επιπλέον μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Επιπροσθέτως, στο ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου φιλοξενούνται άτομα με κινητικές δυσκολίες, άνοια, κατάθλιψη και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Στα μέλη του παρέχονται εντελώς δωρεάν πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης.

Τέλος, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος των ατόμων με αναπηρίες και η πραγματοποίηση μελλοντικών δράσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΔΗΦ-ΑμεΑ μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου στο 2421031860 και του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου μέσω τηλεφώνου στο 2428078182.

Πηγή: e-thessalia.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Εγγραφο Πιερρακάκη σε ιδιωτικά σχολεία για φοίτηση μαθητών ΑμεΑ-άδειες ανατροφής-αναφορές σχολικής βίας

Επόμενο άρθρο

Κίνα: Εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης για την παροχή βοήθειας στα άτομα ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar