Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίτιμο μέλος των Special Olympics Hellas για τη συμβολή της στην προώθηση του αθλητισμού στα ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Επίτιμο μέλος των Special Olympics Hellas ανακηρύχθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την ουσιαστική και διαχρονική συμβολή της στην προώθηση του αθλητισμού σε ό,τι αφορά στα άτομα με αναπηρία, καθώς και στην ανάδειξη των αρχών των Special Olympics Hellas, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε μία ειδική εκδήλωση στο κέντρο του Πειραιά, ο πρόεδρος και πρέσβυς, Διονύσιος Κοδέλλας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Special Olympics Hellas απένειμαν στη Δόμνα Μιχαηλίδου τον τίτλο του επίτιμου μέλους.

«Θέληση, σθένος, ήθος, αρετή, επιμονή, υπομονή και υπέρβαση. Όλα αυτά επιδεικνύουν οι αθλητές των Special Olympics. Ξεπερνούν τα όριά τους, κάνουν το ανέφικτο εφικτό και δίνουν μαθήματα ζωής σε όλους εμάς. Βλέπω σήμερα εδώ την Όλγα, τον Γιώργο, τον Νίκο. Τους φίλους μου από τα Special Olympics Hellas. Είναι μόνο μερικά από τα άτομα αυτά που μας έκαναν να πεισμώσουμε ακόμα περισσότερο και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, όχι μόνο για εκείνα, αλλά για όλα τα άτομα με αναπηρία», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στις ενεργητικές πολιτικές της κυβέρνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση και ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, στους χώρους του αθλητισμού και του πολιτισμού, στην εκπαίδευση καθώς και στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για:

– Το πιλοτικό πρόγραμμα Προσωπικός Βοηθός, που ξεκίνησε σε όλη την Ελλάδα.

– Την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

– Την υλοποίηση του προγράμματος υποστηριζόμενης απασχόλησης.

– Τη δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

– Τη θέσπιση του θεσμού της επαγγελματικής αναδοχής.

– Την υλοποίηση του προγράμματος ψηφιακής κατάρτισης για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες.

Επίσης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε: «Σήμερα, βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που εκτιμώ, σέβομαι και θαυμάζω. Είναι μεγάλη τιμή να με καλωσορίζετε στην “οικογένειά” σας ως επίτιμο μέλος. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, κ. Διονύσιο Κοδέλλα, τους ανθρώπους και τους εθελοντές των Special Olympics Hellas, για την προσφορά τους στα άτομα με αναπηρία. Όλοι εσείς μας αποδεικνύετε καθημερινά πως η αναπηρία είναι ορατή και αποτελεί μία κανονικότητα στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τον αθλητισμό, το ευ αγωνίζεσθαι και τη χαρά της συμμετοχής, μας διδάσκετε τις αξίες μίας συμπεριληπτικής κοινωνίας. Εκείνης που χτίζουμε τέσσερα χρόνια τώρα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μίας κοινωνίας πιο ανθρώπινης και πιο ισότιμης, που μας χωρά όλες και όλους. Είστε πολύ σημαντικοί συμπαραστάτες στο έργο μας, γιατί μας δίνετε δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας, προσφέροντάς τους την ποιότητα ζωής που τους αξίζει. Δυνατοί μαζί, συνεχίζουμε, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε η 2η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών των ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar