Δωρεάν μαστογραφία για γυναίκες άνω των 30 χωρίς παραπεμπτικό

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Έρχεται σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό κέντρο στην Αθήνα

Σχέδιο για τη λειτουργία οργανωμένων προγραμμάτων προ συμπτωματικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών, με δωρεάν μαστογραφίες και χωρίς παραπεμπτικό εκπονεί το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας. 

Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος παρευρέθηκε σε ειδική εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος του μαστού: μια μάχη που αξίζει να κερδίσουμε» τόνισε πως άμεση προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία ογκολογικών θεραπευτικών κέντρων στην Αθήνα και στην περιφέρεια, ώστε να καλυφθεί πληθυσμιακά η χώρα μας. 

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ένα τέτοιο πλήρες κέντρο Ακτινοθεραπείας με άρτιες υποδομές, σύγχρονα μηχανήματα και εργαστήρια σχεδιάζεται στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

«Έχω άτομα στην οικογένειά μου με καρκίνο. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει «καρκίνος». Από τη πρώτη στιγμή θέσαμε ως προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», είπε ο υπουργός και υπογράμμισε τις παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει.

«Δουλέψαμε για να ανακουφίσουμε τους ογκολογικούς ασθενείς και να καταργήσουμε τις ουρές της ντροπής», είπε. 

Το πρώτο βήμα έγινε με την χορήγηση των ογκολογικών φαρμάκων από ιδιωτικές κλινικές. Το δεύτερο βήμα είναι η χορήγηση από τα φαρμακεία της γειτονιάς και το τρίτο βήμα η κατ’ οίκον αποστολή φαρμάκων.

Νέος νόμος για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία 

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έδωσε επίσης το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας, τόνισε ότι πρέπει να μηδενίσουμε τον καρκίνο στην εργασία. 

Ο υπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται νέος νόμος για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία με αυστηρότερο πλαίσιο και θα προχωρήσει η διαδικασία ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία το 53% των καρκίνων σχετίζονται με την εργασία και το κόστος της μη περιφρούρησης υγείας και ασφάλειας της εργασίας είναι τεράστιο.

Πηγή: star.gr

Προηγούμενο άρθρο

Τι δημιουργεί το πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα; – ΕΡΕΥΝΑ

Επόμενο άρθρο

Ο Ηλίας Μάστορας φτιάχνει μπάλες ποδοσφαίρου για τυφλά παιδιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar