Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ειδικά μέτρα για τα ΑμεΑ στο άνοιγμα των σχολείων

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των φοιτητών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, κατά το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία: «Οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, οι εκπαιδευτικοί που προστατεύουν άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, αλλά και οι μαθητές και οι φοιτητές με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, θα έρθουν αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων, σε περίπτωση που επιστρέψουν κανονικά στις αίθουσες των σχολείων, αν δεν διασφαλιστεί η προστασία τους από την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις επιπλοκές της νόσου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που ήδη αντιμετωπίζουν.

Για αυτό το λόγο η ΕΣΑμεΑ ζητά κατά το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων, να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας για όλες αυτές τις κατηγορίες πολιτών, εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, εκπαιδευτικούς που προστατεύουν άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, μαθητές και φοιτητές με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων από τον κορωνοϊό covid-19 και να μην κινδυνεύσει κανένας.

Ταυτόχρονα τα ίδια ειδικά μέτρα προστασίας πρέπει να ληφθούν και κατά τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, τόσο για τους μαθητές με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, όσο για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία ή χρόνια πάθηση».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής της ΕΣΑμεΑ προς την κ. Κεραμέως.

Πηγή: www.ert.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Μουσική: Ποια είναι τα οφέλη της σε ΑμεΑ;

Επόμενο άρθρο

Οι Έλληνες επιδοκιμάζουν τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar