Έκκληση Κυριάκου Μητσοτάκη για εμβολιασμούς: Δεν αρκεί το 50% – 55%

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Έκκληση Κυριάκου Μητσοτάκη να εμβολιαστούν οι πολίτες, καθώς δεν επαρκεί μόνο ο μισός πληθυσμός να είναι εμβολιασμένος, δεδομένης της ανησυχίας για την παραλλαγή «Δέλτα».

«Φέτος το καλοκαίρι έχουμε στη διάθεση μας περισσότερα όπλα από πέρυσι. Το κυριότερο ο εμβολιασμός», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην 29η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ στο Ζάππειο.

Έκκληση Κυριάκου Μητσοτάκη για εμβολιασμό ηλικιωμένων και ανθρώπων του τουρισμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αισιόδοξος πως μέσα στο καλοκαίρι θα χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας, ώστε να μην υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος, σχετικά εύκολα θα φτάσουμε στο 50-55% του πληθυσμού σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό.

Όμως αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να πείσουμε ακόμη περισσότερους, όχι μόνο μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και εργαζομένους στον τουρισμό να εμβολιαστούν. Κάνω εκ νέου έκκληση προς όλους να αξιοποιήσουν αυτό το δώρο της επιστήμης και να κάνουν το εμβόλιο.

Θα ήταν πολύ άδικο για την προσπάθεια που έχουμε κάνει ως χώρα, τυχόν νέα έξαρση της πανδημίας να οδηγήσει σε νέο πισωγύρισμα. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο, είναι ένας διακριτός κίνδυνος».

Σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είχαμε την προνοητικότητα ως Ελλάδα να θέσουμε το θέμα όταν όλα ήταν μαύρα. «Πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλη διευκόλυνση για τις μετακινήσεις. Κάθε χώρα διατηρεί, εξάλλου, το δικαίωμα να δώσει ή να μην δώσει μεγαλύτερες διευκολύνσεις προς τους πλήρως εμβολιασμένους.

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος πως το β΄εξάμηνο του έτους μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα. Όλα όμως θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του εμβολιασμού».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να ανοίγουν αγορές και από την άλλη πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. «Έχουμε λόγους να ανησυχούμε για την ταχύτητα μετάδοσης της μετάλλαξης “Δέλτα“, που υπάρχει στην Βρετανία. Κάθε νόμισμα έχει διπλή όψη» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθρο

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη: Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά, Τσιόδρα

Επόμενο άρθρο

Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη Δέλτα;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar