Εκτός Πανελλαδικών μαθητής ΑμεΑ από τα Ιωάννινα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η μητέρα του κάλεσε την Αστυνομία και υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Ο Γολγοθάς ενός μαθητή από τα Ιωάννινα, του Κ.Κ (τα στοιχεία του στη διάθεσή μας) που ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια, με την διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας του, έφτασε στο αποκορύφωμά του, σήμερα το πρωί. Ο μαθητής του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων που αντιμετωπίζει μία εγκεφαλική παράλυση δεξιάς σπαστικής ημιπληγίας, ακολουθώντας πρόγραμμα θεραπειών από την ηλικία των έξι μηνών, δεν αναγνωρίστηκε ως έχων το δικαίωμα να εξεταστεί προφορικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις και λίγο μετά την είσοδό του στην τάξη, σήμερα το πρωί, αποχώρησε.

Η μητέρα του Παρασκευή Κίτσου που βρισκόταν έξω από το σχολείο, ενημερώθηκε σχετικά από τη διεύθυνση του σχολείου και ειδοποίησε την Αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο για να υποβάλλει μήνυση σε βάρος των Επιτροπών του ΚΕΠΑ, που σύμφωνα με την ίδια δεν έχουν αναγνωρίσει το πραγματικό ποσοστό αναπηρίας του γιου της.

Σε δηλώσεις της στο ITV και στο epirusonline η κα Κίτσου αναφέρθηκε στον πολυετή Γολγοθά, που αντιμετωπίζει ο γιος της και η οικογένεια, πασχίζοντας μετά από χρόνια να αναγνωριστεί το πραγματικό ποσοστό αναπηρίας που έχει και να λάβει στην πορεία της ζωής του τις προβλεπόμενες εκ του Νόμου, διευκολύνσεις.

«Γνωρίζαμε εκ των προτέρων, ότι το παιδί δε θα μπορέσει να λάβει μέρος στις εξετάσεις και είχε επηρεαστεί ψυχολογικά, πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες. Είναι ένας πολυετής αγώνας, να αναγνωριστεί η πραγματική αναπηρία του γιου μου, με τις υπηρεσίες όμως να στέκονται απέναντι», είπε μεταξύ άλλων η κα Κίτσου.

Πηγή: https://epirusonline.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Στέγη για δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για ημεδαπούς ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Βόλος: Νεαρός επιτέθηκε σε ΑμεΑ για να τον ληστέψει

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar