Εμβόλια: Χάρη σε αυτά «ξεχάσαμε» σοβαρά νοσήματα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

«Τα εμβόλια είναι η πιο σημαντική εξέλιξη στην ιστορία της Ιατρικής, γιατί χάρη σε αυτά «ξεχάσαμε” πολλές σοβαρές ασθένειες, που κόστισαν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές στο παρελθόν».

Σε αυτή τη φράση του Καθηγητή Παιδιατρικής & Επιδημιολογίας Θεοκλή Ζαούτη συνοψίζεται το κεντρικό μήνυμα της διαδικτυακής εκδήλωσης (webinar) με θέμα «Η αξία του εμβολιασμού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής», που διοργάνωσε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία» (www.karkinaki.gr), με επιστημονικό συνεργάτη το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων – CLEO (www.cleoresearch.org).

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Θεοκλής Ζαούτης, Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine και Διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια (CHOP), και η Κατερίνα Κατσιμπάρδη, Παιδίατρος – Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός Υπότροφος Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Αιματολογικής Μονάδας (ΠΟΑιΜ) στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Γιάννης Λιάρος. 

Πηγή: www.capital.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν στις 13 Ιουλίου

Επόμενο άρθρο

Ο 13χρονος Ζήσης καθαρίζει τη θάλασσα από σκουπίδια: «Θα συνεχίσω για ένα καλύτερο μέλλον»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar