Ένθετο Προσβασιμότητα: “Μοναστηράκι” – Ο πρώτος προσβάσιμος σταθμός για ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ο σταθμός του Ηλεκτρικού και του Μετρό στο Μοναστηράκι έγινε απολύτως προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία, με πρωτοβουλία του Υπερταμείου και των Συγκοινωνιών Αθηνών.

Το Υπερταμείο έχει ως στρατηγικό συνεργάτη για την προσβασιμότητα, την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», ενώ τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους και του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger. Στόχος, το πρόγραμμα να επεκταθεί στο σύνολο των σιδηροδρομικών σταθμών.

Η Ο.ΣΥ. δίπλα στα ΑμεΑ

Η Διοίκηση της Ο.ΣΥ., σταθερά προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των πολιτών και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν Άτομα με Αναπηρία, έκανε αποδεκτό το αίτημα αντικατάστασης τριών αγωνιστικών αμαξιδίων και την παροχή εξοπλισμού στον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΑΤΛΑΣ». Το σωματείο ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών και δραστηριοποιείται τα τελευταία 9 χρόνια στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο. Τελευταία του επιτυχία η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ειδικά λεωφορεία από την Ο.ΣΥ. για τη μετακίνηση των ΑμεΑ

Με μέριμνα της Ο.ΣΥ. λειτουργεί από το 2006 υπηρεσία για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία. Παρέχει δωρεάν μετακίνηση σε όσους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα συμβατικά οχήματα των αστικών συγκοινωνιών.

Video

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Summertime Sadness: Κατάθλιψη υπό τον ήλιο

Επόμενο άρθρο

Νέο όπλο κατά του Αλτσχάιμερ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar