Επί τάπητος προβλήματα μαθητών ΑμεΑ και Ρομά

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Θεσσαλίας, αλλά και με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά είχε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα.

Κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ΑμεΑ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους μαθητές με αναπηρίες που φοιτούν σε σχολεία της Περιφέρειας. Επίσης στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της Ομοσπονδίας έγινε αναφορά σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης που αφορούν σε άτομα ΑμεΑ. μετά την αποφοίτησή τους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο-Λύκειο).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Ρομά, τα μέλη της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν την κ. Ζιάκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές Ρομά και εξέφρασαν τους κοινούς προβληματισμούς που αφορούν στη συγκεκριμένη μαθητική ομάδα. Αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία της εκπαίδευσης στις ζωές των μαθητών για την εξέλιξη και βοήθεια της κοινωνίας των Ρομά, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της σχολικής διαρροής, εισηγούμενοι τον ρόλο του διαμεσολαβητή στη σχολική διαδικασία. Το προεδρείο συζήτησε με την κ. Ζιάκα το θέμα και κατέθεσε προτάσεις για την από κοινού αντιμετώπισή του.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εδραίωση στενής συνεργασίας για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών ώστε με κοινή συντονισμένη προσπάθεια και με τη σύμπραξη του Υπουργείου και Πανεπιστημίων που πραγματοποιούν προγράμματα για Ρομά, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να κινητοποιήσουν τους μαθητές Ρομά προς τη συνεχή και αδιάλειπτη φοίτησή τους στα σχολεία.

Πηγή: taxydromos.gr

Προηγούμενο άρθρο

10 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς στην προκήρυξη 8Κ/2022

Επόμενο άρθρο

Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Οι βιταμίνες που επιβραδύνουν την εξέλιξη & άλλα μέτρα προστασίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar