Έρχεται το μάθημα «Σεβασμός στους άλλους» για να καταπολεμηθεί το bullying

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί το bullying στο ελληνικό σχολείο, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να εισάγει σε όλα τα σχολεία το μάθημα «Σεβασμός στον άλλο». Αυτό προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής.

Ειδικότερα, η κα Ζαχαράκη δήλωσε ότι  “Είναι πρόθεσή µας στο πλαίσιο νέων εκπαιδευτικών θεµατικών που επεξεργαζόµαστε, όπως προανέφερα, να εισαγάγουµε την ενότητα του σεβασµού στον άλλον στα σχολεία µας.

Θέλουµε οι µαθητές µας να λαµβάνουν µια πολύπλευρη και σφαιρική µόρφωση για τη διαµόρφωση ολοκληρωµένων προσωπικοτήτων σε µια πραγµατικότητα που αλλάζει µε µεγάλες ταχύτητες”.

Για τα τελευταία περιστατικά σχολικού εκφοβισµού, η κα Ζαχαράκη δήλωσε

«Θα ήταν ανεύθυνο να σχολιάζουµε κάθε φορά το κάθε περιστατικό. Παρακολουθούµε µε µεγάλη προσοχή το θέµα της σχολικής βίας και ενηµερωνόµαστε άµεσα από τα στελέχη της Εκπαίδευσης για όποια κρούσµατα εκφοβισµού προκύπτουν στα σχολεία µας. Πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητα θέµατα που αφορούν νέα παιδιά και στόχος µας δεν είναι να σχολιάζουµε κάθε φορά το κάθε περιστατικό -θα ήταν και ανεύθυνο-, αλλά να εξετάσουµε µε προσοχή το φαινόµενο και να προβούµε στις απαραίτητες ενέργειες που θα βοηθήσουν στην αντιµετώπισή του από τις σχολικές κοινότητες.

Ποια άλλα μέτρα θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπιστεί το bullying

«Θα επανασυστήσουµε σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας µια συντονιστική οµάδα: Εχουµε ήδη προχωρήσει, έπειτα από συναντήσεις µε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση του υλικού που µοιράζεται στα σχολεία από αυτό το υπουργείο και θα επανασυστήσουµε σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας µια συντονιστική οµάδα που θα ασχοληθεί µε την αντιµετώπιση του φαινοµένου, και σε συνεχή συνεργασία µε τα συναρµόδια υπουργεία, µε τις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις και τους διευθυντές Εκπαίδευσης θα υπάρξει δραστική αντιµετώπιση και των όποιων περιστατικών αλλά και δράσεις ενηµέρωσης και εκπαίδευσης για την πρόληψη αυτών. Με τη βοήθεια των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας.» σημείωσε η κα Ζαχαράκη.

Πηγή: infokids.gr

Προηγούμενο άρθρο

Καρκίνος του μαστού: Νέα εξέταση αίματος μπορεί να τον εντοπίσει πριν εμφανίσει συμπτώματα

Επόμενο άρθρο

Υπ. Παιδείας: Στα σχολεία μπαίνει το μάθημα της οδικής ασφάλειας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar