Φλώρινα: «΄Εξυπνες» διαβάσεις για πεζούς και ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Διαβάσεις, οι οποίες θα… αντιλαμβάνονται την παρουσία πεζών και ΑμεΑ και θα «λούζονται» με LED φωτισμό, θα εγκαταστήσει ο Δήμος Φλώρινας, επιχειρώντας να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα.

Αρχικά, θα τοποθετηθούν σε 19 κεντρικά σημεία, ενώ σε δεύτερη φάση υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση σε ακόμη δέκα. «Αντίκρισα και διέσχισα για πρώτη φορά τέτοιες έξυπνες διαβάσεις σε γερμανική πόλη. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο φωτεινές είναι και την ασφάλεια που μπορούν να προσφέρουν σε πεζούς και ΑμεΑ αλλά και στους οδηγούς.

Η διάβαση φωτίζεται με LED και έτσι ο οδηγός βλέπει έγκαιρα τους πεζούς», δήλωσε ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης. Προσέθεσε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός της πράξης «Δράσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας Δήμου Φλώρινας» που είναι ενταγμένη στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύριο ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κάθε διάβαση θα κοστίσει περισσότερα από 60.000 ευρώ!

«Αν όλα πάνε καλά, οι 19 “έξυπνες” διαβάσεις θα παραδοθούν στα τέλη Ιουνίου», είπε ο κ. Γιαννάκης, υπογραμμίζοντας ότι η δεύτερη φάση εγκατάστασης έξυπνων διαβάσεων θα γίνει με την αξιοποίηση άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου. «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που θα έχουμε ένα τέτοιο πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα στην αρκτική Φλώρινα», τόνισε. Ερωτηθείς για την αποτελεσματικότητα των έξυπνων διαβάσεων κατά τη χειμερινή περίοδο, οπότε αρχίζουν οι έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή, απάντησε ότι ο Δήμος Φλώρινας είναι εξαιρετικά έμπειρος στον αποχιονισμό. «Επομένως, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του συστήματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μέσα σε μία ώρα καθαρίζουμε και διατηρούμε καθαρούς τους δρόμους από το χιόνι. Τα φώτα LED θα φροντίζουν για την ασφάλεια πεζών και οδηγών ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες», τόνισε.

Image 2 of 2

Οι συμβολές των οδών των προς αναβάθμιση διαβάσεων είναι: Σαρανταπόρου και Καστρισιανάκη, Καστρισιανάκη και Σαρανταπόρου, Νικ. Χάσου και Σαρανταπόρου, Π. Μελά και Σαρανταπόρου, Σαρανταπόρου και Π. Μελά, Καπ. Βαγγέλη και 25ης Μαρτίου, 25ης Μαρτίου και Καντιώτη, Μόδη και Καπετάν Κώττα, Μόδη και Σωτηρίου, Οδός Αμύντα, Βασ. Φιλίππου και Νικ. Χάσου, Ταγμ. Φουλεδάκη και Μεγ. Αλεξάνδρου, Ταγμ. Φουλεδάκη και Μητροπόλεως, Ταγμ. Φουλεδάκη και Λ. Μητρ. Καντιώτη, Νικ. Χάσου και Δραγούμη, Νικ. Χάσου και Ταγμ. Ναούμ, Νικ. Χάσου και Ταγμ. Ναούμ, Νικ. Χάσου και Ταγμ. Ναούμ και Βασ. Φιλίππου και Νικ. Χάσου.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να παρέχουμε στους δημότες μας ασφαλείς μετακινήσεις και καλύτερη ποιότητα ζωής. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει και άλλες παρεμβάσεις μελλοντικά», κατέληξε ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Προηγούμενο άρθρο

Άνοια: Η “μασκαρεμένη” κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία και η συμβολή της Ψυχογηριατρικής

Επόμενο άρθρο

Αγρίνιο: ενσυναίσθηση μηδέν, όχημα κλείνει ράμπα και εμποδίζει γυναίκα σε καροτσάκι να διασχίσει το δρόμο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar