Για πρώτη φορά δυο θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ στον κεντρικό δρόμο των Ανωγείων και δώδεκα νέες διαβάσεις πεζών

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ειδικό συνεργείο του Δήμου Ανωγείων εργάστηκε για δυο ημέρες στους δρόμους του χωριού και των Σισάρχων, ολοκληρώνοντας σε πρώτη φάση είκοσι διαβάσεις πεζών και δυο θέσεων ΑμεΑ που δημιουργήθηκαν στην είσοδο των δυο φαρμακείων της περιοχής. 

Όσον αφορά τις διαβάσεις πεζών πρόκειται για 12 νέες που δημιουργήθηκαν και 8 παλαιών που ανανεώθηκαν κατά μήκος όλης της περιοχής σε κομβικά σημεία όπως στα σχολεία ή σε μέρη με αυξημένη κίνηση. Στον σχεδιασμό του δήμου βρίσκονται υπό υλοποίηση άλλες τρεις θέσεις ΑμεΑ σε Μετόχι, Περαχώρι και Περιφερειακό δρόμο, ενώ σύντομα και σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 53 πινακίδες σήμανσης σε σημεία της περιοχής που διαπιστώθηκε η ανάγκη ύπαρξης τους.

“Να αυξήσουμε το αίσθημα ασφάλειας και σωστής οδηγικής συμπεριφοράς τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς σε Ανώγεια και Σίσαρχα” αναφέρει ως στόχο των εργασιών αυτών αλλά και των μελλοντικών που θα γίνουν στους δρόμους του δήμου Ανωγείων, τονίζει στη δήλωση του στην ΑΝΩΓΗ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Δραμουντάνης, που ως πολεοδόμος είχε και την γενικότερη εποπτεία και επιμέλεια αυτού του έργου.

Αναλυτικά η δήλωση του:

“Στα πλαίσια του σχεδιασμού μας ως δημοτική αρχή, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, αλλά και για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων ντόπιων και επισκεπτών του τόπου μας, πραγματοποιήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, τόσο στα Ανώγεια σε σημεία έντονης κυκλοφορίας και ιδιαίτερης σημασίας όπως τα σχολεία μας, αλλά και στον οικισμό των Σισάρχων, την κατασκευή και την ανανέωση υφιστάμενων και νέων διαβάσεων πεζών. Φτιάχτηκαν 12 νέες διαβάσεις και ανανεώθηκαν 8 υφιστάμενες, που τώρα πλέον δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας και σωστής οδηγικής συμπεριφοράς τόσο στους οδηγούς αλλά και για τους πεζούς στην περιοχή μας.

Ακόμη, και με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, και προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και σε συνανθρώπους μας οδηγούς που έχουν ιδιαίτερες ικανότητες, συνανθρώπους μας ΑμεΑ, κατασκευάσαμε δυο θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού και συγκεκριμένα μια θέση μπροστά από το καθένα από τα δυο φαρμακεία του χωριού μας. Είναι και μια συμβολική κίνηση αλλά ταυτόχρονα είναι και μια κίνηση ουσίας, προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία και σε επισκέπτες του τόπου μας οδηγούς ΑμεΑ, να σταθμεύσουν το αυτοκίνητο τους εύκολα, να περιδιαβούν τον κεντρικό δρόμο του χωριού και τις πλατείες μας στο Αρμί και στο Μεϊντάνι και να δουν τις ομορφιές και σημεία ενδιαφέροντος του τόπου μας.

Οι δράσεις μας στο κομμάτι αυτό θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες καθώς έχουμε ήδη προμηθευτεί να τοποθετήσουμε πινακίδες σήμανσης κυκλοφορίας στους δρόμους του χωριού μας κατά μήκος του κεντρικού και περιφερειακού δρόμου αλλά και σε όλους τους κάθετους δρόμους, σε σημεία που έχουμε διαπιστώσει την έλλειψη και την ανάγκη τοποθέτησης τους, σε Ανώγεια και Σίσαρχα. Σχεδιάζουμε ακόμα και την κατασκευή και τριών νέων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, μια στο Μετόχι, μια στο Περαχώρι και μια στον Περιφερειακό δρόμο στο ύψος του Αι Γιώργη.

Με την ευκαιρία της συζήτησης μας, θέλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια τους στον γενικότερο σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των παραπάνω το στελεχιακό δυναμικό της υπηρεσίας μας αλλά και το εργατικό προσωπικό μας, τους ανθρώπους αυτούς που εργάστηκαν με αυταπάρνηση αυτές τις ημέρες για να καταφέρουμε αυτό που κάναμε.”

Πηγή: www.goodnet.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Ειδική εκπαίδευση συνοδών-εκπαιδευτών ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Μέγαρα: Μαθητές έδωσαν στον τοπικό σύλλογο ΑμεΑ τα χρήματα της 4ημερης εκδρομής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar