Γκάγκα: Έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το χάπι κατά του κορωνοϊού

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Για το ζήτημα στο ελπιδοφόρου φαρμάκου της Merck κατά του κορωνοϊού, μολνουπιραβίρη, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Merck/MSD, τη Δευτέρα κατέθεσε αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να δώσει επείγουσα άδεια για το χάπι κατά του κορωνοϊού (εμπορική ονομασία μολνουπιραβίρη).

«Προχωράμε και ελέγχουμε πώς μπορούμε να πάρουμε παραγγελίες, έχουμε ήδη κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συνολική, για όλη την Ευρώπη, αγορά των φαρμάκων, θα δούμε κι αν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή φαρμάκων» ανακοίνωσε η υπουργός στον ΣΚΑΪ.

Τα φάρμακα κοστίζουν 600 με 2.000 ευρώ – καλύτερα να προλάβουμε τη νόσο

Η κυρία Γκάγκα, ξεκαθάρισε ότι φάρμακα σαν και αυτό έρχονται σε περιορισμένες ποσότητες και είναι πολύ πιο ακριβά από τα εμβόλια, ενώ  υπογράμμισε ότι είναι πολύ προτιμότερο να εμβολιαστεί κάποιος για να προλάβει τη νόσο από το να ασθενήσει και να λάβει θεραπεία εκ των υστέρων.

«Όλα αυτά τα καινούργια φάρμακα είναι σε περιορισμένες ποσότητες… Φυσικά θα τα βάλουμε, και φυσικά θα τα πληρώσουμε, αλλά να θυμίσω ότι το εμβόλιο κάνει 15 ευρώ, και προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ενώ τα φάρμακα ξεκινάνε από πιθανώς 600 – 2000 ευρώ, αυτά τα πληρώνουμε όλοι, θα τα δώσουμε φυσικά και όσο τα έχουμε θα προλάβουμε ζωές, γιατί η παραγωγή είναι η περιορισμένη», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. και πρόσθεσε «καλύτερα να προλάβουμε παρά να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε τον κορωνοϊό».

Πηγή: cnn.gr, ethnos.gr

Προηγούμενο άρθρο

Το ΥΓΕΙΑ στηρίζει την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες για μια ακόμη τετραετία

Επόμενο άρθρο

Κ. Μητσοτάκης: Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια – Πάω να κάνω την τρίτη δόση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar