Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα!

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ως Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για τη μαζική κινητοποίηση των αθλητών μελών μας. Συντονισμένοι και ενωμένοι όλοι μαζί, σήμερα το απόγευμα καταφέραμε να εκφράσουμε ένα ηχηρό μήνυμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό του παραολυμπιακού αθλητισμού.

Στόχος μας είναι η πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών για τη νέα σελίδα και τις νέες ευκαιρίες που δίνονται στο παραολυμπιακό κίνημα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, οι φορείς που την αποτελούν, εκπροσωπούνται ανάλογα με την δύναμή τους και χωρίς κανένας εξ’ αυτών να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο όργανο, γεγονός που το κάνει πιο δυναμικό καθώς οι απόψεις όλων θα βρίσκουν κοινό τόπο σε καινοτόμες ιδέες για ένα πιο ευοίωνο μέλλον του παραολυμπιακού αθλητισμού.

Πλέον, με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής δεν θα μπορεί να είναι ίδιος με της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ όπως ήταν για 10 και πλέον έτη. Δίνεται η δυνατότητα σε νέα πρόσωπα να συμμετέχουν με τις ιδέες και τις ενέργειές τους στο νέο οικοδόμημα του παραολυμπιακού αθλητισμού και παράλληλα διαχωρίζονται οι βαθμοί των φορέων που αποτελούν το παραολυμπιακό κίνημα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε κάθε μέλος του παραολυμπιακού κινήματος να μπορέσει να βρει το δίκαιό του ανεξαρτήτως δευτεροβάθμιου ή τριτοβάθμιου φορέα.

Πιο συγκεκριμένα, η σύνθεση της ολομέλειας της Παραολυμπιακής Επιτροπής απαρτίζεται από 4 εκπροσώπους της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, οι οποίοι εκπροσωπούν ο καθένας από μία κατηγορία αναπηρίας όπως τις ορίζει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, από 3 Παραολυμπιονίκες οι οποίοι εκλέγονται από την Γ.Σ. του συλλόγου μας, έναν εκπρόσωπο της ΟΣΕΚΑ, 2 προσωπικότητες κύρους από τον χώρο του αθλητισμού και 1 εκπρόσωπο της ΓΓΑ.

Αιτούμαστε σθεναρά να μην υπάρξει καμία τροποποίηση επί του συγκεκριμένου άρθρου και να ψηφισθεί τις προσεχείς μέρες, ακέραιο, ως έχει, στη Βουλή.

Ως Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών θα στεκόμαστε δίπλα στους συναθλητές μας, θα τους υποστηρίζουμε στα δίκαια αιτήματά τους, καθώς επίσης θα είμαστε απέναντι σε κάθε λογική που πήγε τα προηγούμενα χρόνια πίσω τον παραολυμπιακό αθλητισμό. 

Πηγή: Paok24.com

Προηγούμενο άρθρο

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ για προσβασιμότητα σε δημόσιες υπηρεσίες

Επόμενο άρθρο

Φωτιά στη Μόρια: Αγωνία μετά τις τεράστιες καταστροφές

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar