Η κυρία σε αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορούσε να ανέβει τις σκάλες αλλά δείτε τι συμβαίνει μόλις θα πατήσει το κουμπί

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Αν και πολλά κτήρια και δημόσιοι χώροι έχουν ράμπες και ανελκυστήρες, ακόμα και στο σύγχρονο κόσμο υπάρχουν πολλοί δημόσιοι χώροι στους οποίους δεν υπάρχει πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όταν βλέπουμε αυτή την εικόνα, φαίνεται ότι η γυναίκα δεν θα μπορέσει να μπει, καθώς τα πέτρινα σκαλοπάτια δεν επιτρέπουν την διέλευση του αναπηρικού αμαξιδίου και δεν υπάρχει και διαθέσιμη ράμπα. Παρόλα αυτά, όταν πατήσει το κουμπί για χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου, θα συμβεί κάτι απίστευτο.

Aυτό θα κάνει το κάθε κτήριο προσβάσιμο για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Πρόσβαση

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, δεν επιτρέπουν όλοι οι δημόσιοι χώροι την πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια. Ιδιαίτερα τα παλαιότερα κτήρια, δεν έχουν αρκετό χώρο για να μπει μια ράμπα ή ένας ανελκυστήρας για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τα περισσότερα δημόσια κτήρια προσπαθούν να επιτρέψουν την πρόσβαση με μια ράμπα στο πίσω μέρος του κτηρίου ή με μια χειροποίητη ράμπα την οποία τοποθετούν όποτε θέλει να εισέλθει ένα άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αυτό είναι πολύ άβολο και υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις.

Αλλαγή

Παρόλα αυτά, η εταιρεία Allgood Trio θεώρησε ότι ήταν ανεπίτρεπτο να μην προσφέρουν πρόσβαση τα δημόσια κτήρια σε άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο. Συνεπώς, βρήκαν μια λύση που δεν απαιτεί την αλλαγή του εσωτερικού του κτηρίου. Είναι μια πολύ πρακτική λύση αλλά από έξω δεν φαίνεται καθόλου διαφορετική.

Τεχνολογία

Τι σκέφτηκαν; Ανασυρόμενα σκαλοπάτια! Αυτά τα σκαλοπάτια φαίνονται σαν κανονικά πέτρινα σκαλοπάτια κάτι που σημαίνει ότι δεν μειώνουν το εξωτερικό ενός κτηρίου. Παρόλα αυτά, πατώντας το κουμπί συμβαίνει κάτι φανταστικό: τα συνηθισμένα σκαλοπάτια γίνονται ένα μέσο που επιτρέπει στην κυρία στο αναπηρικό αμαξίδιο να μπει στο κτήριο. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το κουμπί! Τα σκαλοπάτια λέγονται Allgood Trio Sesame. Δείτε το βίντεο παρακάτω για να δείτε πως δουλεύει αυτή η απίστευτη εφεύρεση.

Πηγή: tipsandtricks.gr

Προηγούμενο άρθρο

Έχασε τα πόδια του, κέρδισε τα όνειρά του!

Επόμενο άρθρο

ΔΕΗ: Έρχεται φθηνότερο ρεύμα – Δείτε ποιοι θα πληρώνουν λιγότερα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar