Η υπόσχεση Μητσοτάκη σε δύο γυναίκες για το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού για ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη συναντήθηκε με τη Βασιλική Σιαλβέρα και την αδελφή της που πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία

Την δέσμευση της κυβέρνησης ότι «το πρόγραμμα της πιλοτικής εφαρμογής προσωπικού βοηθού για τους ΑμεΑ» θα περιλαμβάνει και την Κοζάνη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε, κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη, με την Βασιλική Σιαλβέρα και την αδελφή της Κάτια. Και οι δύο βρίσκονται εκ γενετής σε αναπηρικό αμαξίδιο καθώς πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία.

Εισερχόμενος στο χώρο των εγκαινίων του φωτοβολταϊκού πάρκου ο πρωθυπουργός, αφού χαιρέτησε την Βασιλική, παρέλαβε από τα χέρια της υπόμνημα με το αίτημα της καθιέρωσης προσωπικού βοηθού για τους ΑμεΑ που ενώ ξεκινά πιλοτικά από την Αθήνα, δεν περιλαμβάνει την περιφέρεια. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι «η πιλοτική εφαρμογή της μεταρρύθμισης θα περιλαμβάνει και την Κοζάνη».

«Είμαι περήφανος που η κυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα τέτοιο μέτρο για τους ΑμεΑ όλης της χώρας» σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπενθύμισε ότι αυτή «η προσπάθεια καθιέρωσης προσωπικού βοηθού για τους ανάπηρους συμπολίτες μας, προχώρησε χάριν της ευαισθητοποίησης του ευρωβουλευτή Στέλιου Κιμπουρόπουλου».

«Ξεκινάμε από την δυτική Μακεδονία την εφαρμογή του» ανέφερε ο πρωθυπουργός με την Βασιλική να ζητά την όσο το δυνατόν γρήγορη εφαρμογή του μέτρου.

«Αυτά που λέμε τα κάνουμε πράξη» απάντησε ο πρωθυπουργός ανταλλάσσοντας θερμή χειραψία και με τα μέλη της οικογένειάς της.

Η Βασιλική Σιαλβέρα και η αδελφή της Κάτια πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία, μια εκφυλιστική ασθένεια που υποχρεώνει τον πάσχοντα να είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η ίδια δεν το βάζει κάτω. Εκτός από την καθημερινή της εργασία στο δήμο Κοζάνης, ζει την ζωή της, συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις ευαισθητοποίησης και στηρίζει καμπάνιες ενίσχυσης οικογενειών με μικρά παιδιά που πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία, ώστε να τους χορηγηθούν τα πανάκριβα φαρμακευτικά σκευάσματα για να σωθεί η ζωή τους. Παράλληλα σπουδάζει έχοντας, μέχρι στιγμής, τέσσερα πτυχία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση, αισθάνομαι ότι σήμερα ήμουν η φωνή & η έκφραση αγωνίας όλων αναπήρων της περιφέρειας και των οικογενειών τους που θέλουμε να έχουμε δικαιωματικά πρόσβαση στην πιλοτική εφαρμογή του προσωπικού βοηθού χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς γιατί κανείς από όλους εμάς που πάσχουμε από βαριά αναπηρία δεν πρέπει να μείνει πίσω», δήλωσε η Βασιλική Σιαλβέρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Βασιλική Σιαλβέρα ανέδειξε και την παράμετρο της δημιουργίας θέσεων εργασίας από την εφαρμογή του μέτρου σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από την απολιγνιτοποίηση. «Η εφαρμογή της πιλοτικής υπηρεσίας του προσωπικού βοηθού εκτός από την καλύτερη ποιότητα ζωής που θα προσφέρει στους ΑμεΑ, θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας με το νέο επάγγελμα του προσωπικού βοηθού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο

Μπουρλά – Pfizer: Εμβόλια mRNA και για άλλες ασθένειες τα επόμενα χρόνια

Επόμενο άρθρο

Νέο τεστ αίματος προβλέπει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού με αυξημένη ακρίβεια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar