Ιαπωνία: Το εστιατόριο «των λάθος παραγγελιών» όπου όλοι οι σερβιτόροι έχουν άνοια

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Αν βρεθείτε ποτέ στην Ιαπωνία, και συγκεκριμένα στο Τόκιο, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο. Το Restaurant of Mistaken Orders, ή αλλιώς το Εστιατόριο των Λάθος Παραγγελιών, κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά και χρειάζεται να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό.

Η ιστοσελίδα του εστιατορίου μας καλωσορίζει με μια χιουμοριστική περιγραφή: «Μπορεί να νομίζετε ότι είναι τρελό. Ένα εστιατόριο που δεν μπορεί καν να σας φέρει σωστά την παραγγελία σας. Όλοι οι σερβιτόροι είναι άτομα που ζουν με άνοια. Μπορεί να φέρουν, αλλά μπορεί και να μη φέρουν σωστά την παραγγελία σας». Αν και στην αρχή φαίνεται περίεργη ιδέα για μια χώρα όπως η Ιαπωνία, το εστιατόριο και η πρωτοβουλία αντανακλά την πραγματικότητα της Ιαπωνικής κοινωνίας του 21ου αιώνα: Η Ιαπωνία έχει ένα μεγάλο ποσοστό πλέον ηλικιωμένων, ένα μέρος του οποίου πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Μάλιστα, ολόκληρες πόλεις έχουν ήδη αρχίσει να δομούν και να διαμορφώνουν τις υπηρεσίες τους γύρω από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό κατοίκων με άνοια. Ωστόσο, το στίγμα παραμένει ακόμα και σε αυτή την εντυπωσιακά ανεπτυγμένη χώρα.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου αναφέρουν: «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα από μόνο του ένα άτομο με άνοια, και η κατάσταση αυτή πολύ συχνά σημαίνει απομόνωση από την κοινωνία. Θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία, να γίνει πιο ανοιχτεί, άνοια ή χωρίς άνοια, μπορούμε να ζήσουμε μαζί αρμονικά».

Μάλιστα, υπάρχει πλέον και ταινία που παρουσιάζει αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο, που όλο και περισσότερο κερδίζει την προσοχή των Ιαπώνων. Οι σερβιτόροι σερβίρουν σωστές, αλλά και λάθος παραγγελίες, ωστόσο οι πελάτες δεν φαίνεται να ενοχλούνται καθόλου.Αυτό αντανακλά και μια άλλη αλήθεια για την Ιαπωνική κουζίνα και κουλτούρα: ό,τι κι αν παραγγείλεις σε αυτή τη χώρα, είναι σχεδόν 100% βέβαιο ότι θα είναι νόστιμο. Ακόμα κι αν αυτό που θα φας δεν είναι τελικά αυτό που ήθελες.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Προηγούμενο άρθρο

Συντάξεις αναπηρίας: Όλες οι αλλαγές που έρχονται

Επόμενο άρθρο

9 Πράγματα Που Μπορεί Να Μη Γνωρίζετε Για Τα Παιδιά Με Κώφωση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar