Ιωνικός: Ίδρυσε τμήμα για ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Συγκινητική κίνηση από τον Ιωνικό, ο οποίος την Παγκόσμια Ήμερα Ατόμων με Αναπηρία ανακοίνωσε την ίδρυση σωματείου ΑμεΑ.

Εξαιρετική κίνηση από την ομάδα του Ιωνικού.

Στις 3 Δεκεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και η ομάδα από τη Νίκαια ανακοίνωσε την ίδρυση σωματείου με την επωνυμία Αθλητικός Όμιλος Ιωνικός Νικαίας ΑμεΑ 2021.

Αναλυτικά:

Ο Ερασιτέχνης Ιωνικός, με απόφαση της Γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την 1/12/21, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση σωματείου ΑμεΑ με την επωνυμία Αθλητικός Όμιλος Ιωνικός Νίκαιας ΑμεΑ 2021.

Η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια ώστε ο Ιωνικός, η ομάδα μας, να αποτελέσει επιτέλους -πέρα από έναν σπουδαίο αθλητικό σύλλογο- και ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και της πόλης μας, συνεχίζεται αδιάλειπτα.

Στην απόφαση αυτή οδηγηθήκαμε έπειτα από διεργασίες πολλών μηνών και έχοντας αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες συνανθρώπων μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αθλητισμό ατόμων με αναπηρία και μέχρι σήμερα δεν είχαν την ευκαιρία στην ευρύτερη περιοχή μας. Έτσι ο Ιωνικός ΑμεΑ γίνεται ο πρώτος σύλλογος στην Νίκαια και τον Πειραιά που έρχεται να δώσει μια διέξοδο σε νεαρά παιδιά -και όχι μόνο- που αναγκάζονται να ταξιδεύουν καθημερινά σε μακρινές περιοχές για να αθληθούν ή και σε παιδιά που μέχρι σήμερα ήθελαν να γνωρίσουν τον αθλητισμό για ΑμεΑ και δεν είχαν την ευκαιρία.

Παράλληλα αποκτούμε όλοι μας την χαρά, μέσα από την καθημερινή μας πλέον ενασχόληση με αυτό το κομμάτι του αθλητισμού, να κατανοήσουμε τις αυτονόητες ανάγκες και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους συνανθρώπους μας και νιώθουμε έτοιμοι να βάλουμε στο τραπέζι οποιονδήποτε επιθυμεί να συνδράμει σε αυτό το νέο μας ξεκίνημα.

Η αρχή, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί από το άθλημα της κολύμβησης όπου θα επιδιώξουμε με πτυχιούχους και διακεκριμένους προπονητές, να υποδεχθούμε τους νέους μας αθλητές. Σύντομα θα εισάγουμε και νέα αθλήματα, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε εξασφαλίσει ένα άρτιο περιβάλλον προπόνησης τόσο σε επίπεδο προπονητών όσο και σε εγκαταστάσεων.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Γιώργο Ιωακειμίδη καθώς και τον αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Λευτέρη Χατζηπαυλίδη, καθώς από την πρώτη στιγμή που τους παρουσιάσαμε το πλάνο μας για τον Ιωνικό Νικαίας ΑμεΑ έδειξαν πραγματικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον, καθώς και απόλυτη κατανόηση για την ανάγκη ενός τέτοιου εγχειρήματος, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην υλοποίησή του.

Ευελπιστούμε πως σήμερα δίνεται η αφορμή ώστε να εκκινήσει ένας μεγάλος διάλογος -που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια- ανάμεσα σε όλους μας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.

Πηγή: novasports.gr

Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλο όφελος για την καρδιά, όταν κάνετε αυτό στο μπάνιο: Σχεδόν 1 στους 3 γλιτώνει έτσι το έμφραγμα

Επόμενο άρθρο

Παρουσιάστηκε η πύλη amea.gov.gr από τον Πρωθυπουργό – Συναντήθηκε με μέλη της ΕΣΑμεΑ στο Μαξίμου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar