Κατασκευάζουν ράμπες ΑμεΑ σε σχολεία της Πετρούπολης

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Ράμπες ΑμεΑ κατασκευάζονται σε σχολεία του Δήμου Πετρούπολης, γεγονός που δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση, ωστόσο είναι είδηση αφού δεν υπήρχαν έως σήμερα.

Ράμπες και χώρους προσωπικής υγιεινής για μαθητές με κινητικά προβλήματα, κατασκεύασε ο Δήμος Πετρούπολης σε 20 σχολεία της πόλης, με χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος II» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η μελέτη, που εκπονήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, περιλάμβανε τις απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την κατασκευή νέων κεκλιμένων ραμπών ΑμεΑ και την κατασκευή WC ΑμεΑ, είτε με την δημιουργία νέων χώρων υγιεινής, είτε με την ανακατασκευή των υπαρχόντων.

Κύριος στόχος, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των μαθητών με τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας τους, ιδιαίτερα για τα άτομα μειωμένης κινητικότητας.

Ακολουθεί ο κατάλογος των σχολείων στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις:

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

1ο & 16ο Νηπιαγωγείο, 4ο Νηπιαγωγείο, 5ο Νηπιαγωγείο, 11ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 7ο Δημοτικό, 10ο Δημοτικό, 12ο Δημοτικό

Για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, 3ο Λύκειο, 4ο Λύκειο, 5ο Λύκειο, 1ο ΕΠΑΛ

Είναι μια καλή είδηση για τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες προφανώς και θετική εξέλιξη αφού λύνει χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Το θέμα είναι για ποιους λόγους έως σήμερα αυτά τα σχολεία αλλά και όλα της χώρας δεν είχαν τις απαιτούμενες υποδομές για τα παιδιά που δυσκολεύονται στη κίνηση.

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πολεμική Αεροπορία: Παρατείνεται η διαμονή στα οικήματα οικογενειών που έχουν την επιμέλεια ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Μικρολίμανο: Ράμπα για την πρόσβαση ΑμεΑ στο παραλιακό μέτωπο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar