Κόκκινο κρασί: Το ποτό που προλαμβάνει καρδιοπάθειες και καρκίνο και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση αποτελούν «συνταγή» υγείας και μακροζωίας. Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι στην επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να βοηθήσει και η κατανάλωση κόκκινου κρασιού. τα συστατικά του οποίου μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το να ζήσει κανείς πολλά χρόνια μπορεί να επιτευχθεί μέσω απλών αλλαγών στην καθημερινότητα. Αυτές περιλαμβάνουν το να τρώει πιο υγιεινά, να επιτυγχάνει τους στόχους του και να αισθάνεται χαρούμενος.

Ένας άνθρωπος δηλαδή που είναι σωματικά και ψυχικά υγιής και συναισθηματικά πλήρης, έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει πολλά χρόνια.

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση κόκκινου κρασιού με μια σειρά ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ποτό.

Είναι ήδη γνωστό ότι συμβάλλει στη διατήρηση της HDL (καλής) χοληστερόλης στο αίμα, κάτι που ωφελεί την καρδιά. Επιπλέον, οι οξειδωτικές βλάβες και η κακή χοληστερόλη μπορούν να μειωθούν κατά 50%, απλά πίνοντας κόκκινο κρασί.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι πάσχουν από καρδιακή νόσο ή αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο, μπορούν να ωφεληθούν από το κόκκινο κρασί.

Ο λόγος είναι ότι το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά, όπως η ρεσβερατρόλη.

Συνήθως βρίσκεται στο φλούδα των σταφυλιών και παράγεται από τα φυτά ως αντίδραση σε βλάβη ή τραυματισμό. Το εν λόγω αντιοξειδωτικό έχει συνδεθεί επίσης με την καταπολέμηση της φλεγμονής και της πήξης του αίματος, την μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων αλλά και καρκίνου.

Πίνετε λοιπόν κόκκινο κρασί, αλλά να θυμάστε ότι δεν πρέπει να καταναλώνετε πάνω από δύο ποτήρια την ημέρα.

Πηγή: onmed.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Επαναστατική μέθοδος ακτινοθεραπείας-εξπρές για καρκινοπαθείς

Επόμενο άρθρο

Γρίπη: Ανοδική τάση με εννέα σοβαρά κρούσματα. Στη ΜΕΘ ένα παιδί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar