Κοροναϊός : Πρέπει να φοράμε μάσκα, δηλώνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Σε 3-4 εβδομάδες, αν δεν έχουμε κάτι περίεργο, θα μπορούμε να μιλάμε για ελάχιστα ή μηδενικά κρούσματα, υποστηρίζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού

Στο επίμαχο ζήτημα της χρήσης της μάσκας, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού, τοποθετήθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

«Το νέο που υπάρχει τώρα, που είναι ένα νέο μέτρο που πρέπει να προσθέσουμε στη ζωή μας, είναι να φοράμε μάσκα. Και ο ΠΟΥ και το αμερικανικό CDC άλλαξαν πλέον τις οδηγίες και λένε ότι σε κάθε δημόσια εμφάνιση πρέπει να χρησιμοποιούμε μια προστατευτική μάσκα, στη χειρότερη περίπτωση ακόμα και μια αυτοσχέδια μάσκα. Και στους κλειστούς και στους ανοιχτούς χώρους πλέον, αυτή είναι η στροφή, και υπάρχει και μια έντονη κριτική από τις ασιατικές χώρες που εφάρμοσαν το μέτρο, ότι δεν βγαίνεις από το σπίτι σου χωρίς μάσκα. Υπάρχει μια συζήτηση ότι αυτός είναι ο λόγος που μπόρεσαν γρήγορα να ελέγξουν την επιδημία» τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Η κυρία Λινού αναφέρθηκε, εξάλλου, και στα υπόλοιπα μέτρα που πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται για την αναχαίτιση της πανδημίας:

«Πρώτον, πρέπει να συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στα μέτρα και δεύτερον να κλείσουμε τις κερκόπορτες σε άλλες πηγές από όπου μπορεί να έρθει ο κορωνοϊός. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς τους χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι τα κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, αλλά υπάρχουν κι άλλοι χώροι, που μπορούν να ποικίλλουν από τις φυλακές μέχρι τα στρατόπεδα των νεοσύλλεκτων και όλων των στρατιωτών μας, μέχρι αυτούς που υπηρετούν στο ναυτικό και είναι απομονωμένοι σε πλοία. Αν υπάρξει κρούσμα, μπορεί να έχουμε μια έξαρση».

«Το ευχάριστο είναι ότι στη χώρα μας τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, η καμπύλη το πολύ-πολύ να έχουμε δύο με τρεις ημέρες που θα παρουσιάσει αιχμή, και μετά θα έχουμε ένα πλατό και θα αρχίσει να μειώνεται. Που σημαίνει ότι σε 3-4 εβδομάδες, αν δεν έχουμε κάτι περίεργο, θα μπορούμε να μιλάμε για ελάχιστα ή μηδενικά κρούσματα» πρόσθεσε η κυρία Λινού.

Πηγή: www.tanea.gr/

Προηγούμενο άρθρο

ΑμεΑ: Τρίμηνη αναστολή στις συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών

Επόμενο άρθρο

Al Jazeera : Έτσι κατάφερε η Ελλάδα να κάνει επίπεδη την καμπύλη της επιδημίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar