Κορωνοϊός: Οι ανεμβολίαστοι είναι 16 φορές πιθανότερο να πεθάνουν

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Οι ανεμβολίαστοι κατά της COVID-19 είναι 16 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ και να υποκύψουν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας σε έκθεσή του.

Οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 είναι 16 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και να υποκύψουν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, τόνισε το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας σε έκθεσή του, καθώς αξιωματούχοι παροτρύνουν τους πολίτες να ανοσοποιηθούν, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να υιοθετήσει νέα στρατηγική, η Αυστραλία να ζήσει με τον νέο κορωνοϊό.

Τα δεδομένα του υπουργείου δείχνουν πως μόλις το 11% από τους 412 ανθρώπους οι οποίοι υπέκυψαν εξαιτίας του ξεσπάσματος της παραλλαγής Δέλτα το τελευταίο τετράμηνο, ως τις αρχές Οκτωβρίου, ήταν πλήρως εμβολιασμένο. Η διάμεση ηλικία των θυμάτων αυτών ήταν τα 82 έτη. Μόλις το 3% των ανθρώπων που εισήχθησαν σε ΜΕΘ είχαν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους. Πάνω από το 63% των κρουσμάτων μεταξύ της 16ης Ιουνίου και της 7ης Οκτωβρίου ήταν ανεμβολίαστο.

«Οι νέοι που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου είχαν χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων και σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασαν σοβαρή μορφή της νόσου, ενώ οι ανεμβολίαστοι στην ίδια ηλικιακή κατηγορία αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν (σοβαρά) συμπτώματα της COVID-19 και να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο», διευκρίνισε ο Κέρι Τσαντ, επικεφαλής υγειονομικός αξιωματούχος της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Τα ευρήματα αυτά συνάδουν χονδρικά με εκείνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, που προειδοποίησε τον Σεπτέμβριο ότι οι ανεμβολίαστοι είναι 11 φορές πιθανότερο να υποκύψουν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 σε σύγκριση με όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η Αυστραλία είχε καταφέρει να ελέγξει – συγκριτικά – την πανδημία ως τον Ιούλιο φέτος, όταν ξέσπασμα που αποδόθηκε στη Δέλτα, πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού, ανάγκασε τις αρχές να επιβάλουν επί μήνες lockdown στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη και στην Καμπέρα, με άλλα λόγια στις δύο πολυπληθέστερες πόλεις της χώρας και στην πρωτεύουσα. Ωστόσο, οι πόλεις αυτές χαλαρώνουν τους περιορισμούς, αφού ξεπεράστηκαν οι στόχοι να εμβολιαστεί πλήρως το 70% ως και το 80% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας. Στη Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, η εκστρατεία ανοσοποίησης μοιάζει να έχει επιπεδωθεί, καθώς η κάλυψη με τουλάχιστον την πρώτη δόση έχει φθάσει σχεδόν το 94% των πολιτών άνω των 16 ετών.

Σχεδόν οι μισοί από τους 1.841 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και περίπου το 87% των σχεδόν 183.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στην Αυστραλία αποδίδονται στην παραλλαγή Δέλτα. Ωστόσο, ο λόγος των θανάτων προς μολύνσεις φέτος είναι χαμηλότερος από αυτόν της περασμένης χρονιάς, χάρη στη ραγδαία αύξηση των εμβολιασμών μετά τον Ιούλιο.

Πηγή: businessnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Σαρηγιάννης: Πότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος της πανδημίας

Επόμενο άρθρο

Τζανάκης – Θα μολυνθούν 1.000.000 ανεμβολίαστοι μέχρι τα Χριστούγεννα – Πώς θα «σβήσει» η πανδημία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar