Κουρκουμάς: Είναι τελικά τόσο ωφέλιμος για την υγεία;

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ο κουρκουμάς έχει γίνει τόσο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια που σχεδόν θεωρείται κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο της υγείας και της ευεξίας, καθώς πολλοί τον χρησιμοποιούν για την αντιμετώπιση πολλών και διαφορετικών προβλημάτων.

Συνήθως καταναλώνεται ως μπαχαρικό στη μαγειρική, αλλά και σε πολλά αφεψήματα. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην απώλεια βάρους, έχει όμως σημαντικά οφέλη για την υγεία, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ιώσεων, της κατάθλιψης, του διαβήτη τύπου 2, της υψηλής χοληστερόλης, ενώ μειώνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά τα οφέλη από την τακτική κατανάλωση κουρκουμά.

  • Μπλοκάρει ορισμένους τύπους καρκίνου, με έμφαση στο κεφάλι και τον λαιμό.
  • Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, μαχόμενο τις ελεύθερες ρίζες  που προκαλούν διάφορους τύπους καρκίνων όπως του προστάτη, του δέρματος, και του εντέρου.
  • Είναι πανίσχυρο αντιφλεγμονώδες. Έρευνες του πανεπιστημίου της Arizona έδειξαν ότι η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ισοδύναμες της κορτιζόνης, και σαν αποτέλεσμα μειώνει τους πόνους που προέρχονται από ρευματοειδή αρθρίτιδα, καταπραΰνει τα συμπτώματα που προκαλεί η ραγοειδίτιδα ( χρόνια φλεγμονή του  ματιού), βελτιώνει την λειτουργία των γονάτων όταν υπάρχει φλεγμονή.
  • Η κουρκουμίνη επιδρά στην χοληδόχο κύστη, προκαλώντας αυξημένη παραγωγή χολής, που βοηθάει στην πέψη.
  • Μελέτες έδειξαν ότι η κουρκουμίνη προλαμβάνει τον σχηματισμό πλάκας που μπορεί να φράξει της αρτηρίες και να οδηγήσει σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια ενώ άλλες μελέτες προτείνουν την καθημερινή χρήση κουρκουμά για την αποφυγή εκδήλωσης διαβήτη σε προδιαβητικά άτομα.

Πηγή:  Onmed.gr

Προηγούμενο άρθρο

Φαληρικός Όρμος: Τα σχέδια για τη β’ φάση της ανάπλασης

Επόμενο άρθρο

Καρκίνος : Έως και 35 χρόνια πριν τη διάγνωση οι «ένοχες» μεταλλάξεις γονιδίων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar