Λαμία: Εκδήλωση έναρξης της 3ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία με κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Από την Λαμία ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 οι δράσεις της «3ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία», με σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επαναλαμβάνει και φέτος την εκστρατεία ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και με βασικούς στόχους:

  • Να αναδείξει ανάγκες και ελλείψεις, αλλά και υποστηρικτικές πολιτικές για τα ΑμεΑ.
  • Να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα ΑμεΑ.
  • Να ενθαρρύνει κάθε συμπολίτη μας με αναπηρίες, προκειμένου να ανοιχθεί στην κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή! 

Στην Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Πόροι & Πολιτικές για την Κοινωνική Πολιτική Μέριμνα – ΑμεΑ» που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δ.Ε.Υ.Α.Λ Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 κεντρική ομιλήτρια ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ενώ ομιλίες πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο Προϊστάμενος ΕΥΔ προγράμματος στη Στερεά Ελλάδα, Κωνσταντίνος Λέμας. 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, Ευάγγελος Χαϊνάς.Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε σε σχετική ανάρτησή του:“Αναλύουμε τις ανάγκες και προωθούμε λύσεις με στοχευμένα έργα και δράσεις, όπως – ενδεικτικά – στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, ΚΔΑΠ ΑμεΑ, ΚΔΗΦ και όχι μόνο. Παράλληλα, «κλείνουμε» οφειλές όπως το ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας, Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ Ευρυτανίας, περιβάλλων χώρος δομής Δομοκού.
Οφείλουμε πολλά και ενημερωνόμαστε για όλα τα εργαλεία που υπάρχουν για να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά, πράξη και πραγματικότητα!”

Δείτε στο βίντεο τις σχετικές δηλώσεις και αποσπάσματα από την εκδήλωση:

Πηγή: mag24.gr

Προηγούμενο άρθρο

Αθήνα: Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης ειδικής φυσικής αγωγής για ΑμεΑ στα δημοτικά κολυμβητήρια

Επόμενο άρθρο

ΦΣΘ: Self test για καρκίνο παχέος εντέρου, δωρεάν από Ιούνιο, με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar