Μ. Χαρακόπουλος: Ανεκτίμητη η προσφορά της δομής για ΑμεΑ στον Αμπελώνα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

«Το πραγματικό επίπεδο μιας κοινωνίας κρίνεται από την αλληλεγγύη στα πιο αδύνατα μέλη της. Κι αυτό μετράται τόσο από το θεσμικό πλαίσιο του κράτους, όσο, και κυρίως, από τα αποθέματα αγάπης των ανθρώπων. Αυτό, άλλωστε είναι και το ουσιαστικό μήνυμα των Χριστουγέννων. Αυτές τις αξίες και τις αρχές, της αγάπης και της αλληλεγγύης, πραγματώνουν με συγκινητική ευσυνειδησία οι άνθρωποι που εργάζονται στη δομή ΑμεΑ στον Αμπελώνα, προσφέροντας ανεκτίμητο έργο στην βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας με προβλήματα αναπηρίας. Και για τούτο είναι άξιοι συγχαρητηρίων».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στο παράρτημα ΑμεΑ Λάρισας «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» στον Αμπελώνα, όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία του από την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Παππά.

Τον Θεσσαλό πολιτικό υποδέχθηκαν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια φιλοξενούμενοι στη δομή στους οποίους πρόσφερε γλυκά. Ακολούθως ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και άκουσε τις επισημάνσεις για την φροντίδα που παρέχεται, αλλά και τις συνθήκες που θα μπορούσαν να τη βελτιώσουν. Όπως αναφέρθηκε από την πρόεδρο κ. Παππά, το έργο που επιτελείται στη δομή στον Αμπελώνα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς φιλοξενεί ενήλικες ΑμεΑ με κάθε είδος αναπηρίας και κάθε βαθμό δυσκολίας, που δεν έχουν οικογένειες.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την κλινική «Μητέρα», μετά την ενηλικίωση τους, και ελάχιστοι απ’ αυτούς έχουν επαφή με το οικογενειακό τους περιβάλλον. Η μόνη οικογένεια που γνωρίζουν και στην οποία επαφίενται για την φροντίδα τους είναι οι εργαζόμενοι στη δομή, οι οποίοι επιδεικνύουν αμέριστο ενδιαφέρον. Γι’ αυτό και επιβάλλεται η πλήρης στελέχωση της δομής με μόνιμο προσωπικό, που θα ανταποκρίνεται σε αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες, δημιουργώντας περιβάλλον ασφαλείας για τους φιλοξενούμενους.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της δομής κ. Δέσποινα Κεντερλίδου, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 63 ΑμεΑ τα οποία παρακολουθούνται ανελλιπώς και από ιατρικό προσωπικό -παθολόγο, πνευμονολόγο και ψυχίατρο. Ωστόσο, οι εγκαταστάσεις προσφέρουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 100 ΑμεΑ, αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται η πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού, ώστε να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη φροντίδα τους.

Παιδική Χαρά για ΑμεΑ

Σχετικά με τις βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, η πρόεδρος ανέφερε στον κυβερνητικό βουλευτή ότι στη διαδικασία για την επιδιόρθωση της στέγης που εκτελείται μέσω διαγωνισμού από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας θα ήταν χρήσιμο να επισπευστούν κατά το δυνατόν οι χρόνοι διεκπεραίωσης. Ακόμη, ενημέρωσε για το αίτημα των γονέων ΑμεΑ που φιλοξενούνται στη δομή της Γιάννουλης για την κατασκευή κατάλληλης παιδικής χαράς σε υπάρχοντα χώρο, παραπλεύρως των εγκαταστάσεων, με πιστοποίηση για χρήση από ΑμεΑ, καθώς μέχρι σήμερα δεν υφίσταται κάτι παρόμοιο. Τέλος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να εξισωθούν οι οικονομικές απολαβές και τα επιδόματα των νοσηλευτών που εργάζονται στις δομές και υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας με εκείνες των νοσηλευτών που ανήκουν στο υπουργείο Υγείας, καθώς το έργο που επιτελούν είναι εξίσου σημαντικό για την υγεία των ΑμεΑ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε για την ενημέρωση, υπογραμμίζοντας ότι «χρέος της Πολιτείας είναι να στηρίζει πολύπλευρα το έργο που εσείς επιτελείτε, εδώ, στη δομή του Αμπελώνα. Γι’ αυτό και δεσμεύομαι να μεταφέρω στους αρμοδίους τα ζητήματα που μου θέσατε, προκειμένου να δοθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, με υγεία, ειρήνη και αλληλεγγύη».

Πηγή: larissapress.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ραδιοεμβολισμός καρκινικού όγκου ήπατος, για πρώτη φορά στη Β. Ελλάδα

Επόμενο άρθρο

Επιστήμονες ανέπτυξαν σκέλος DNA που εξόντωσε καρκινικά κύτταρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar