Μαγιορκίνης: Μην τρομάξετε αν δείτε 500 κρούσματα σε μια ημέρα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η νέα έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που είχαμε την Τετάρτη 26/08/2020 με 293 σε μια ημέρα οδηγεί πολλούς από τους ειδικούς να τονίζουν ότι πρώτον δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και δεύτερον ότι αυτά τα σχεδόν 300 κρούσματα μπορεί να γίνουν και 500 ή και 700 σε μια ημέρα.

Η εικόνα της επιδημίας μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει δραματικά είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η επιδημία, είπε, αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου καθώς από 10 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα φτάσαμε πολύ σύντομα στα 200.

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι η επιδημία του κορωνοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο για τους κλειστούς χώρους, καθώς σε εκεί η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Λιγότερο αισιόδοξος εμφανίστηκε μιλώντας στο OPEN ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος είπε ότι θα φτάσουμε τα 700 – 800 κρούσματα μέχρι τον Νοέμβριο, αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς καθημερινών νέων κρουσμάτων και αν δεν ληφθούν μέτρα.

Πηγή: www.newsit.gr/

Προηγούμενο άρθρο

ΕΟΔΥ: Πότε κάποιος θεωρείται «κρούσμα» και πότε «επαφή»

Επόμενο άρθρο

Παρατηρητήριο COVID-19: Κάτω από το 1 ο δείκτης Rt – Μεγάλη αύξηση στους διασωληνωμένους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar