Μάσκες στα σούπερ μάρκετ: Υποχρεωτικές ακόμη και για παιδιά και μωρά

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Πολλά ερωτήματα για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση της Παρασκευής, από το περασμένο Σάββατο καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ τόσο για εργαζόμενους όσο και για καταναλωτές. Μάλιστα από την απόφαση δεν εξαιρείται κανείς, ούτε ακόμα και τα παιδιά τα οποία θα πρέπει να εισέρχονται στον χώρο του σούπερ μάρκετ με προστατευτική μάσκα.

Μάλιστα, όσοι δεν τηρούν τους κανόνες τότε θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας είναι και για τα μωρά που εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ. Το μέτρο λειτουργεί αποτρεπτικά για τους γονείς, προκειμένουν να μην παίρνουν τα παιδιά στα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Απ’ την «δαγκάνα» των προστίμων δεν ξεφεύγουν ούτε τα παιδιά καθώς, και για αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Ποιες μάσκες απαγορεύονται στα σούπερ μάρκετ

Οι ειδικοί ενημερώνουν ποια μάσκα επιτρέπεται και ποια απαγορεύεται να φορούν οι πολίτες, καθώς γίνεται υποχρεωτική στα σούπερ μάρκετ από σήμερα, γιατί το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων του κορονοϊού έχει σημειώσει σημαντική αύξηση.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποιεί για την σωστή χρήση μάσκας, αλλά και για ποια πρέπει να αποφεύγεται.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθρο

534 ευρώ: Nέες ημερομηνίες πληρωμών και υπεύθυνων δηλώσεων για τον Ιούνιο

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Πώς το εμβόλιο της Οξφόρδης έκοψε πρώτο το “νήμα” – Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar