Μεσσήνη: Δρομολογείται η αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στις τέσσερις παραλίες του Δήμου

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο Δήμο Μεσσήνης, που άμεσα θα προβεί στην προμήθεια μηχανισμών για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα.

Πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου Μεσσήνης δρομολογεί η Δημοτική Αρχή προκειμένου κατά την έναρξη του καλοκαιριού να έχουν τοποθετηθεί οι ανάλογοι μηχανισμοί. Προς υλοποίηση λοιπόν βαίνει η «Δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλασσίων προορισμών» των παραλιών Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγίου Ανδρέα, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης, ενέκρινε σήμερα τη διενέργεια προμήθειας του έργου το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Με την απόφαση αυτή δίδεται το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει η προμήθεια και τοποθέτηση των μηχανισμών για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στις τέσσερις παραλίες του Δήμου Μεσσήνης.

Με την επικαιροποίηση της μελέτης, έγινε τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου ώστε να τοποθετηθούν κατά τη θερινή περίοδο τέσσερα μηχανήματα αυτόνομης πρόσβασης στα αντίστοιχα σημεία και όχι ένα μηχάνημα στη Μπούκα και τρεις ξύλινοι διάδρομοι στις άλλες παραλίες όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη.

Η δημιουργία προσβασιμότητας εμποδιζoμένων ατόμων στις τέσσερις παραλίες κολύμβησης του Δήμου, Μπούκας, Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα και Ανάληψης θα περιλαμβάνει: Ράμπες αυτόνομης κολύμβησης ΑμεΑ και τουαλέτες, ντουζ και υποδομές διευκόλυνσης ΑμεΑ στις παραλίες.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές σχεδιασμού, τα μηχανήματα αυτά θα βοηθούν τα άτομα με αναπηρία, με κινητικά προβλήματα και τους ηλικιωμένους να χρησιμοποιούν την παραλία και να εισέρχονται απρόσκοπτα στην θάλασσα.

«Προχωράμε άμεσα στη δημοπράτηση του έργου, ώστε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εύκολη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα σε τέσσερις παραλίες του Δήμου μας», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο άρθρο

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να καταργηθεί πριν το Πάσχα

Επόμενο άρθρο

Αυγενάκης: «Ο αθλητισμός των ΑμεΑ αποτελεί πρωτίστως ένα εξαιρετικό υπόδειγμα στάσης ζωής»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar