Νίκος Σύψας: Τα Χριστούγεννα θα έρθει το 2ο κύμα κορονοϊού- Τι απαντά για τα 2000 κρούσματα ημερησίως

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Περίπου τα Χριστούγεννα το δεύτερο “κύμα” κορωνοϊού θα γίνει αισθητό στην Ελλάδα σύμφωνα με Νίκο Σύψα.

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας γύρω στα Χριστούγεννα εκτιμά ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Οσον αφορά στα σενάρια για 2.000 ημερήσια κρούσματα, που προκύπτουν από μαθηματικά μοντέλα τόνισε χαρακτηριστικά “Παρότι σέβομαι τα μαθηματικά μοντέλα, ο ιός έχει διαψεύσει πολλές φορές τα μοντέλα”.

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είναι ένας πανίσχυρος ιός που προκάλεσε επιδημία και μέσα στο καλοκαίρι. Συνήθως, οι αναπνευστικοί ιοί κάνουν έναν κύμα στα τέλη Νοεμβρίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι εκείνη την περίοδο να έχουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Η επιδημιολογία του ιού είναι άγνωστη, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Και το χειρότερο σενάριο είναι το δεύτερο κύμα της επιδημίας, που θα μας πλήξει περίπου γύρω στα Χριστούγεννα, τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου”, είπε ο κ. Σύψας στον Real Fm.

Αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας τόνισε ότι “παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες την λεγόμενη επιπέδωση της καμπύλης, όσον αφορά την επιδημία του Αυγούστου. Κι αυτό οφείλεται μάλλον στα μέτρα που ελήφθησαν. Τώρα θα δούμε και τα στοιχεία του Δεκαπενταύγουστου, δηλαδή των μετακινήσεων του πληθυσμού που έγιναν εκείνη την περίοδο. Ελπίζουμε να έχουμε μια ήπια εβδομάδα και να μην έχουμε εκπλήξεις”.

Τι απαντά για τις “μάσκες με κουρκουμπίνη”

Παράλληλα, έκταση πήρε μια ανάρτηση στα social media με μια μητέρα, που υποστήριζε ότι οι “μάσκες που θα μοιράσουν στα παιδιά θα είναι ποτισμένες με κουρκουμπίνη”. Την απάντησή του σχετικά με αυτή τη “θεωρία” έδωσε ο καθηγητής σχολιάζοντας: “Παρότι αυτή η θεωρία μπαίνει στα όρια της ανοησίας, παρόλα αυτά οι μάσκες που θα μοιραστούν στα παιδιά θα είναι βαμβακερές, θα έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, τις οποίες έχει ήδη ετοιμάσει η επιτροπή μας και συγκεκριμένα η κ. Καραΐσκου. Η ποιότητά τους θα ελέγχεται αυστηρά, από τη στιγμή που θα χορηγούνται δωρεάν”.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Πόσο επικίνδυνος είναι για κάθε ηλικία – Στοιχεία σοκ από νέες μελέτες

Επόμενο άρθρο

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός μπορεί να εξαλείψει άμεσα τις προόδους στον τομέα της παροχής ιατρικής φροντίδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar