Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»: Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Επειγόντων – Χορηγία του Ιδρύματος Λάτση

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η κυρία Μαριάννα Λάτση – «Κάνουμε μεγάλα βήματα», είπε ο κ. Πλεύρης – Σχεδόν 81.000 άτομα επισκέφθηκαν το τμήμα  Επειγόντων του νοσοκομείου μέσα στο 2021

Νέο «πρόσωπο» αποκτά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου «ΓΓεννηματάς», με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο ανέλαβε εξ ολοκλήρου την κάλυψη των δαπανών για την πλήρη μελέτη του έργου, την κτιριακή ανακατασκευή και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του.

Το «παρών» στα εγκαίνια του νέου ΤΕΠ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»  έδωσαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Ελευθέριος Μπούλιας, η αναπληρώτρια διοικήτρια κυρία Άννα Μάινα, ο πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ. Καλατζής και ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Κώστας Τασούλας.

288576920_457770512857625_8341241405937899641_n
311337595_670966761324276_3894693732619065387_n
310998256_834742057706732_6280208805744915217_n
Η κυρία Μαριάννα Λάτση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η κυρία Μαριάννα Λάτση

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Ελευθέριος Μπούλιας, δήλωσε:  «Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου και φυσικά το κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου 2020 και μετά βιώσαμε το δυνατό κύμα κορωνοϊού που δημιουργούσε προβλήματα. Όλοι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο δυο μήνες νωρίτερα. Το νοσοκομείο μας υποδέχθηκε πάνω από 71.000 ασθενείς στο ΤΕΠ, 110.000 ασθενείς στα τακτικά ιατρεία, πραγματοποίησε 100.000 εμβολιασμούς και χιλιάδες χειρουργεία»

unnamed__3_

 Ο πρόεδρος του ιδρύματος Ιωάννη Λάτση, κ. Πέτρος Καλατζής, δήλωσε:  «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το νοσοκομείο και το ίδρυμα Λάτση. Εγκαινιάζεται και παραδίδεται ένα μεγάλο έργο για το πεδίο της Υγείας, αναβαθμίζεται το νοσοκομείο. Η δωρεά αυτή εντάσσεται σε μια δέσμη δράσεων που ανέλαβε το ίδρυμα μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, μετά την τραγωδία εκείνη και τα κενά που προέκυψαν και αναδείχθηκαν από την κάλυψη περιστατικών έκτακτης ανάγκης. Συνεργαστήκαμε με πολλούς φορείς και πραγματοποιήσαμε σημαντικά έργα. Όπως η αναβάθμιση των ΤΕΠ και φης ΜΑΦ στο ΚΑΤ, η ανανέωση του εξοπλισμού του ΤΕΠ στο Θριάσιο, η ανανέωση χώρων στο σύστημα αιμοδοσίας. Ήταν ένα όραμα του αείμνηστου Ιωάννη Λάτση να προσφέρει στη χώρα του και εμείς το συνεχίζουμε δίνοντας έμφαση στο πεδίο της Υγείας. Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους για όσα μας προσφέρετε» κατέληξε ο κ. Καλατζής.

unnamed__1__2
unnamed
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, η κυρία Μαριάννα Λάτση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα,  δήλωσε: «Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στο «Γ. Γεννηματάς» για το ΤΕΠ και χαίρομαι για την ολοκλήρωση του έργου. Συγχαίρω τους συναδέλφους υγειονομικούς που, παρ’ ότι εξαντλημένοι, συνεχίζουν να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις για όλους τους πολίτες. Προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες. Είναι αυτό το ΤΕΠ μαζί με εκείνα του Ευαγγελισμού και του Νίκαιας από τα πιο κομβικά στο ΕΣΥ. Ευχαριστούμε πολύ το ίδρυμα Λάτση για όσα έχει προσφέρει στο πεδίο της Υγείας».

«Το σημαντικό σήμερα, εκτός από την ευχαριστία μας στο Ίδρυμα Λάτση, είναι ότι ανάλογα ΤΕΠ θα αποκτήσουν αλλά 80 νοσοκομεία της χώρας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Ξέρουμε, επίσης, πως, διασφαλίζοντας κονδύλια για μεγάλα έργα, αξιοποιώντας χορηγίες, όπως αυτή της οικογένειας Λάτση, προσπαθώντας να δίνουμε κίνητρα στους γιατρούς να παραμείνουν στη χώρα μας υπό τόσο αντίξοες συνθήκες, ανοίγοντας τις προκηρύξεις, κάνουμε βήματα μεγάλα. Κάποιοι σε αυτή τη διαδρομή μας δεν έχουν θέση, όπως αυτοί με τις ντουντούκες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις…ντουντούκες που ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και των εγκαινίων από μερικούς δεκάδες γιατρούς που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες του ΕΣΥ και τις δωρεές που γίνονται δεκτές.

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης, μετά το τέλος της ομιλίας του, κατευθύνθηκε προς τους διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς και τους ζήτησε να σεβαστούν τον τελούμενο αγιασμό. Ωστόσο, δέχθηκε λεκτική επίθεση με αναφορές στον πατέρα του.

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο

Σε κανονικά σπίτια παιδιά ΑμεΑ που ζούσαν χρόνια σε ίδρυμα στα Λεχαινά

Επόμενο άρθρο

Μητσοτάκης σε Φόρουμ για την Ψυχική Υγεία: Ανησυχητική η εξάρτηση των νέων από το διαδίκτυο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar