Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Πώς έσωσαν 25χρονη με μαζική πνευμονική εμβολή – Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στην επιτυχημένη επέμβαση που έγινε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε 25χρονη με μαζική πνευμονική εμβολή αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, η κοπέλα, αφού δέχθηκε τοπική αναισθησία, υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή μέθοδο της μηχανικής θρομβεκτομής από τον επεμβατικό ακτινολόγο Νικόλαο Πτωχη.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ασθενής 25 χρόνων με μαζική πνευμονική εμβολή και αιμοδυναμικά ασταθής αντιμετωπίστηκε χθες βράδυ στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματας με την πρωτοποριακή μέθοδο τις μηχανικής θρομβεκτομης, με τοπική αναισθησία μόνο από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη @NikolaosPtohis. Είναι εντυπωσιακή η ποσότητα των θρόμβων που αναρροφήθηκε από την πνευμονική αρτηρία του κοριτσιού. Η βελτίωση της κατάστασης ήταν άμεση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεμβατικής πράξης.

Το περιστατικό έγινε σε συνεργασία με την Γ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία με την συμβολή του Πρύτανη κ Σιάσου Μάκη και την Γ Παθολογική κλινική στην οποία Συντονίστρια είναι η κυρία Παγώνη. Το Τμήμα του αγγειογράφου στο νοσοκομείο Γεννηματας σε συνεργασία με την Γ Παθολογική Κλινική αποτελούν κέντρο Αναφοράς για την αντιμετώπιση ασθενών με πνευμονική εμβολή και κατατάσσονται στα 3 καλύτερα κέντρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που έχουν αντιμετωπιστεί με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο.

Πηγή: thetoc.gr

Προηγούμενο άρθρο

Μήπως τρώτε πολύ αλάτι; Έτσι θα το καταλάβετε

Επόμενο άρθρο

Το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών γίνεται πραγματικότητα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar